Για 65η συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Μόλις 2 από τους 68 κατηγορούμενους έδωσαν σήμερα το παρών στην δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού, όπου μεταφέρθηκε η δίκη, με τον πατέρα του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα να εκφράζει την αγανάκτηση του για την απουσία του δολοφόνου του γιου του Γιώργου Ρουπακιά από την αίθουσα.

Ads

«Αυτός τρώει τα αυγά που του έφτιαξε η γυναικούλα του, γι’ αυτό δεν έχει έρθει», φώναξε ξεσπώντας ο Παναγιώτης Φύσσας, όταν κατά την εκφώνηση των κατηγορουμένων και έφτασε στο όνομα του Ρουπακιά.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενίωτη, του ζήτησε να μην παρέμβει άλλη φορά άλλη φορά.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του δολοφονημένου μουσικού ζήτησαν τουλάχιστον οι 18 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση να εμφανίζονται καθημερινά κατά τη διάρκεια της δίκης, προκειμένου να είναι δυνατό να αναγνωριστούν από τους μάρτυρες.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς αποφυλακίστηκε μετά την παρέλευση 30 μηνών προφυλάκισης, κι έκτοτε εκείνος δεν έχει εμφανιστέι ποτέ στο δικαστήριο.

Την συνάντηση του Νίκου Βούτση και του Νίκου Παρασκευόπουλου με την οικογένεια Φύσσα σχολίασε η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Σεβόμενοι το αίτημα και την αγωνία του δικαστηρίου για επιτάχυνση της διαδικασίας, πρέπει να πω ότι γίναμε κοινωνοί κάποιων περίεργων επαφών. Θεωρούμε ότι είναι άμεση παρέμβαση. Εγώ θα εκφράσω μια ευχή», είπε ο Τάκης Μιχαλόλιας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εξέταση του μάρτυρα, που βρισκόταν στο βήμα πριν τη διακοπή της διεξαγωγής της δίκης τον Ιανουάριο.

η δίκη θα μεταφερθεί από τις 21 Ιουνίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.