Άρχισαν στην έδρα της ευρωπαϊκής επιτροπής στις Βρυξέλλες οι επαφές της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους, εξουσιοδοτημένους από τον πρόεδρο της επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εκπροσώπους της.

Ads

Η ελληνική αντιπροσωπεία, που αποτελείται από τους Γιάννη Δραγασάκη, Νίκο Παππά, Ευκλέιδη Τσακαλώτο, Γιάνννη Χουλιαράκη και υποστηρικτική ομάδα απαρτιζόμενη από τεχνοκράτες, ταξίδεψε το Σάββατο στις Βρυξέλλες με τις νέες ελληνικές αντιπροτάσεις στις «βαλίτσες» της.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει τις αντιπροτάσεις της προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ.

Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι «βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%». Συνεπώς, όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης.

Ads

Το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, είχε πολύωρη συνάντηση με τους συνεργάτες του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μια συνάντηση η οποία αφορόυσε ωστόσο μόνο διαδικαστικά θέματα.

Πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι εφόσον οι διαβουλεύσεις του Σαββάτου αποτιμηθούν ως επιτυχείς, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, καθώς και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Διαβάστε επίσης: