«Το κράτος στάθηκε όρθιο», εκτός από την Αττική Οδό, όπου για το χάος που επικράτησε φταίει αποκλειστικά η εταιρεία, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ads

Παρά τα επικίνδυνα προβλήματα και την τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Αττική Οδό και πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε μιλώντας στο Mega πως το κράτος στάθηκε όρθιο, ενώ μετά την αντίδραση της δημοσιογράφου Ράνιας Τζίμα, σημείωσε: «Υπήρξε ένα πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο, απίστευτη ταλαιπωρία και αστοχία, έγινε όμως από χθες μια τεράστια προσπάθεια να απεγκλωβιστούν 3.500 άνθρωποι και 2.500 οχήματα να απεγκλωβιστούν μετά από καθυστέρηση και ταλαιπωρία. Δεν πρέπει να το κρύψουμε κάτω από το χαλί».

Σε ό,τι αφορά την Αττική Οδό είπε: «Οι κυρώσεις είναι πολύ μεγάλες. Επειδή δεν υπήρχε παλιότερα το θεσμικό πλαίσιο, εμείς το θεσμοθετήσαμε το 2020. Δεν θα συγκαλυφθούν ευθύνες. Δεσμευόμαστε. Η Επιτροπή έχει συγκληθεί και πολύ σύντομα θα εξετάσουμε ποιος έχει την ευθύνη. Μπορείτε να έχετε κι άλλες απαιτήσεις από την εταιρεία. Μπορείτε να κινηθείτε νομικά παρά τις αποζημιώσεις».