Την εκτίμηση ότι η συμφωνία που θα υπογράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανεξαρτήτως του πώς θα ονομαστεί «αποτελεί παράταση της δανειακής σύμβασης, παράταση δηλαδή μνημονίου» εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στη Λιβαδιά.

Ads

«Όλα τ’ άλλα που ακούμε από τα κυβερνητικά στελέχη περί τέλους του μνημονίου και διαχωρισμού της δανειακής σύμβασης από το μνημόνιο, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Γιατί δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι ένα και το αυτό. Το μνημόνιο είναι η εξειδίκευση των μέτρων που περιγράφονται στη δανειακή σύμβαση» σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ και εκτίμης ότι «η κυβέρνηση τον λογαριασμό στον λαό θα τον στείλει να τον πληρώσει, όπως ακριβώς έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση πήρε τη σκυτάλη από τις προηγούμενες και σημείωσε ότι δια στόματος πρωθυπουργού και υπ. Οικονομικών αναγνώρισε τη συνεργασία και τον έλεγχο από Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ, «δηλαδή την τρόικα». Επιπλέον σημείωσε ότι η κυβέρνηση «ζήτησε από μόνη της παράταση της δανειακής σύμβασης και των όρων της» και δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει το 70% όσων είχαν συμφωνηθεί.