«Η ενημέρωση “κάλλιο αργά παρά ποτέ”, πάντα καλοδεχούμενη είναι», είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα πρώτα λεπτά της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της ΠΓΔΜ. 

Ads

«Καλό είναι να αναπτύσσονται διακρατικές σχέσεις αλλά χωρίς εφησυχασμό. Προέχει να λυθούν ζητήματα αλυτρωτισμού και εθνικιστικών τάσεων που αφορούν το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο γγ του ΚΚΕ δήλωσε: «Είχαμε μια αναλυτική ενημέρωση. Κρατάμε μικρό καλάθι. Εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για την περιοχή, την πολιτική ΝΑΤΟ και ΕΕ γι’ αυτά τα ζητήματα».

«Κυρίαρχα ζητήματα, ο αλυτρωτισμός, η μη επαναχάραξη συνόρων και η αναγκαιότητα -άσχετα από διαπραγματεύσεις, σχέσεις καλής γειτονίας – να μην εφησυχάζει ο ελληνικός λαός, αφού δεν προβλέπεται άμεσα αλλαγή του Συντάγματος», τόνισε ο γγ του ΚΚΕ. 

Ads

«Οποιαδήποτε ονομασία δεν είναι απλά βαφτίσια της γειτονικής Δημοκρατίας, ούτε το κυρίαρχο πρόβλημα. Αυτό είναι ο αλυτρωτισμός και η μη επαναχάραξη συνόρων», είπε μεταξύ άλλων και εκτίμησε: «δεν νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα λύσης αυτή τη στιγμή».

Σε ερώτηση για τη στάση του Πάνου Καμμένου, απάντησε: «Έχει τη δική του άποψη. Το τι θα κάνει φαντάζομαι δεν το ξέρει ούτε ο πρωθυπουργός».

Διαβάστε επίσης: