«Όχι άλλα οριζόντια μέτρα» και «αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης» είναι οι δύο στόχοι που προέταξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ , Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ads

 
«Δεν είναι δεδομένο ότι έχουμε ξεφύγει από χρεοκοπία, ούτε είναι δεδομένη η παραμονή στο ευρώ, αν δεν ασκηθούν συγκεκριμένες πολιτικές βαθιάς προοδευτικής μεταρρύθμισης με ίση κατανομή των βαρών», τόνισε.
 
«Γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο επεξεργασία ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας» και αυτό απαιτεί «μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια», σημείωσε.
 
«Σύντομα θα αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία για να τεθεί το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στην Ε.Ε., πέραν της τρόικας», ωστόσο επεσήμανε πώς «τίποτα δεν θα γίνει αν δεν αντιμετωπισθεί η ύφεση». Υπενθυμίζεται πως ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild απέρριψε κάθε ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού προγράμματος.
 
Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση δήλωσε: «Δεν είμαστε μόνο για να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε το κυβερνητικό έργο, αλλά για να συμβάλλουμε με προτάσεις και θέσεις». «Στηρίζουμε την κυβέρνηση. Θα διεκδικούμε επίπονα και συστηματικά να τηρείται η Προγραμματική Συμφωνία και Σύγκλιση», πρόσθεσε.
 
Σημειώνεται πως σήμερα ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, αφήνοντας αιχμές για για την ηγεσία του κόμματος.