Κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος που ισχυρίζεται ότι στελέχη της κυβέρνησης έχουν επαφές με Κύπριο δικηγόρο που ειδικεύεται σε ζητήματα offshore εταιρειών και το όνομά του περιλαμβάνεται στα Panama Papers. 

Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για το εν λόγω δημοσίευμα ενώ το Μαξίμου μιλά για «συνομωσιολογικά δημοσιεύματα και άσχετα πρόσωπα» και κατηγορεί τη ΝΔ ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο υποκρισίας και γραφικότητας. 

Το δημοσίευμα και η επίθεση της ΝΔ 

Το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου αναφέρεται στον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για δικηγόρο έμπειρο σε ζητήματα offshore εταιριών και το όνομά του περιλαμβάνεται στα περίφημα Panama Papers. Ο Ελεύθερος Τύπος υποστηρίζει ότι ο Αρτέμης Αρτεμίου «μπαινοβγαίνει» με άνεση στο Μαξίμου και φέρεται να έχει στενές σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτει ότι ο εν λόγω δικηγόρος βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη διαπλοκή.

Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  «Μετά και το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” που δημοσιεύει τη φωτογραφία Κύπριου δικηγόρου ο οποίος ειδικεύεται στη δημιουργία εξωχώριων εταιριών και περιλαμβάνεται στα Panama Papers να αποχωρεί από το Μέγαρο Μάξιμου, ο κ. Τσίπρας οφείλει πολλές εξηγήσεις στον ελληνικό λαό» αναφέρει η ανακοίνωση. 
 
Και προσθέτει η ΝΔ: «Τη στιγμή, μάλιστα, που ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες για την προσήλωσή του στον αγώνα κατά της διαπλοκής στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, μαθαίνουμε ότι ο εν λόγω δικηγόρος με το “πλούσιο βιογραφικό” βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου. Άραγε, τι ακριβώς έκανε; Με ποιον ή ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κυρίους Τσίπρα και Παππά; Γιατί ο κ. Τσίπρας που προκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρεία “Atlas Cyprus International Trust” η οποία είναι μέτοχος της Αυγής; Γιατί εξακολουθούν να σιωπούν; Τι κρύβουν; Ποιον ή ποιους προστατεύουν;».

Η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου

«Στην προσπάθειά της να "βγάλει λαβράκι" για την ταυτότητα ανθρώπων που επισκέπτονται καθημερινά και δημόσια το Μέγαρο Μαξίμου, η Νέα Δημοκρατία έχει σπάσει όλα τα κοντέρ της σοβαρότητας και της γραφικότητας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Περνώντας στην αντεπίθεση, το Μαξίμου προσθέτει: «Το κόμμα του κ. Χριστοφοράκου, της Siemens και των τηλεφωνικών κέντρων, του κ. Παπασταύρου, των Panama Papers, της λίστας Λαγκάρντ και τις λίστες Μπόργιανς, των θαλασσοδανείων και των αθωωτικών τροπολογιών, προσπαθεί, να στήσει ένα αφήγημα διαπλοκής, γύρω από μια εταιρεία η οποία κατέχει διαφανώς και νομίμως πακέτο μετοχών της ΑΥΓΗΣ, μόλις (!) δεκατέσσερις (14) φορές μικρότερο από το περίφημο μη εξυπηρετούμενο δάνειο (θαλασσοδάνειο) του κ. Μητσοτάκη για τον Κήρυκα Χανίων».

«Για να της βγει το αφήγημα, εξέδωσε σήμερα μια καταγέλαστη ανακοίνωση, στην οποία εμπλέκει συνομωσιολογικά δημοσιεύματα και άσχετα πρόσωπα» προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία γίνονται λόγος για φιάσκο. « Ας συνεχίσουν να γίνονται διασκεδαστικοί...» καταλήγει.