Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ ξέσπασε με αφορμή τη διαρροή του αποκαλυπτικού διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου μέσω wikileaks. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη» και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να «σταματήσει να ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογεί τη δικιά του ανικανότητα».  Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τον αρχηγό της ΝΔ ότι υποστηρίζει σθεναρά το ΔΝΤ ενάντια στη χώρα του. 

Ads

«Ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι όποιες εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι γνωστές σ’ όλους, αλλά δεν θα πρέπει να λυθούν σε βάρος της Ελλάδας.

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, την προειδοποίησε να μη διαχειρίζεται το συγκεκριμένο, κρίσιμο ζήτημα με όρους επικοινωνίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν αντέχουμε να ξαναζήσουμε το περσινό φιάσκο».

Ads

Κάνοντας ειδική μνεία στις αποκαλύψεις των WikiLeaks, σημείωσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών, καθώς στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά.

Επίσης επαναδιατύπωσε το αίτημα για εκλογές διευκρινίζοντας ότι το λαός είναι έτοιμος να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον, «με εκλογές αλήθειας και όχι παραμυθιών».

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης υποστηρίζει το ΔΝΤ ενάντια στη χώρα του

Σαφείς αιχμές για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη αφήνει το Μαξίμου, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ για «σθεναρή υποστήριξη του ΔΝΤ ενάντια στη χώρα του».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άργησε μερικές ώρες να αντιδράσει αλλά τελικά κατέληξε να πάρει τη γνωστή και αναμενόμενη θέση» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές τονίζοντας ότι επί των σημερινών αποκαλύψεων, ο πρόεδρος της ΝΔ προτίμησε την «απόλυτη σιωπή».