Εκεί που φάνηκε να καταλαγιάζει η «σφαγή» στον νέο φορέα της κεντροαριστεράς με αφορμή την διαδικασία της εκλογής αρχηγού, το Ποτάμι επανήλθε με επίθεση κατά της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Καμίνη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο υποψήφιοι για την αρχηγία επιχειρούν να μετατρέψουν την ανοιχτή διαδικασία για την εκλογή αρχηγού της προοδευτικής παράταξης σε κλειστή παλαιοκομματική σύναξη.

«Η κυρία Γεννηματά επιμένει ότι ο Μαραθώνιος κόβει απλώς την πόλη για τρεις ώρες, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων - ο πρώτος που θα έπρεπε να επισημάνει την ακαταλληλότητα της ημέρας - σιωπά. Οι ευθύνες τους είναι μεγαλύτερες αν αναλογισθεί κανείς ότι στελέχη που έχουν επιφορτισθεί με την προετοιμασία των εκλογών εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες αν θα είναι έτοιμα τα εκλογικά τμήματα και οι εφορευτικές επιτροπές στις 12 Νοεμβρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Στην ίδια ανακοίνωση κάνει λόγο για παρέλαση μηχανισμών υποστηρίζοντας ότι επιδιώκεται να συγκροτηθεί κόμμα φέουδο: «Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΔΗΣΟ, της ΔΗΜΑΡ, των Κινήσεων Πολιτών, των Μεταρρυθμιστών, ο κόσμος του Ποταμιού και της Οικολογίας και κυρίως οι εκατοντάδες χιλιάδες ανένταχτοι προοδευτικοί πολίτες θα τους δώσουν την απάντηση. Θα ακυρώσουν τις μηχανορραφίες εκείνων που προσπαθούν να τους κρατήσουν μακριά από την κάλπη. Θα ψηφίσουν για μια παράταξη που θα ενώνει και δεν θα φοβάται τις προκλήσεις. Στις 12 Νοεμβρίου ή όποια άλλη ημερομηνία αποφασιστεί, θα στηρίξουν την πρότασή μας και τον αγώνα μας για μια μεγάλη νικηφόρα προοδευτική παράταξη», τονίζει το Ποτάμι.

Την ίδια ώρα η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση για τα διαδικαστικά τελείωσε οριστικά και τον λόγο θα έχει πλέον η πολιτική τοποθέτηση του κάθε υποψήφιου.

Μιλώντας στο Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «τελείωσε η συζήτηση για τη διαδικασία και τώρα είναι η ώρα της πολιτικής», σε μια σαφή απάντηση στον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Η ηγεσία και η ταυτότητα της νέας Προοδευτικής Παράταξης πρέπει να είναι μια υπόθεση όσων πολιτών τοποθετούνται συνειδητά σε αυτήν. Η συμμετοχή τους σηματοδοτεί την απόφαση τους να γίνουν συνιδρυτές και συμμέτοχοι για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος» σημείωσε η Φ. Γεννηματά.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, αλλά χωρίς να κατανομάζει, η Φ. Γεννηματά σημείωσε ότι «όποιος θέλει κόμματα «μπαλαντέρ», άμορφους κεντρώους χώρους, δεκανίκια των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να τα αναζητήσει αλλού. Εμείς με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου της ΔΗΣΥ έχουμε ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο στο εγχείρημα μας. Θα επιμείνουμε στην στρατηγική διάκριση Προόδου-Συντήρησης, Αριστεράς-Δεξιάς».