Με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επικρότησε τη συγγνώμη που ζήτησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης για τις ανακρίβειες που έγραψε σχετικά με το μέγεθος των μελλοντικών συντάξεων. Παράλληλα ο υπουργός σημείωσε: «Αντίθετα με τον Καμπουράκη, η ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης “Πρώτο Θέμα”, συνεχίζει το παραμύθι για σφαγή συντάξεων. Δημοσιογράφος v. Παπαγάλων!».

Ads

Το βράδυ της Τρίτης ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του Mega για να παρουσιάσει την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έκανε λόγο για μια εκστρατεία παραπληροφόρησης με «ναυαρχίδα» το Πρώτο Θέμα. Ωστόσο αναφέρθηκε και σε ένα άρθρο του Δημήτρη Καμπουράκη, παρόντος στο στούντιο του Mega, κάνοντας λόγο για «τερατολογίες», τις οποίες ωστόσο απέδωσε σε παραπληροφόρηση και όχι σε πρόθεση του δημοσιογράφου.

«Ήρθα με παράπονο. Εσείς ενήμερος και έγκυρος δημοσιογράφος λέτε τερατολογίες» είχε πει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο του MEGA. «Λέει ότι με τον δικό μας νόμο ένας που παίρνει σήμερα 1.000 ευρώ μισθό θα πάρει 784 ευρώ  σύνταξη και κάποιος που παίρνει 2.000 ευρώ μισθό θα πάρει μόλις 16 ευρώ παραπάνω. Αν τα νούμερα αυτά είναι ακριβή εγώ αύριο θα παραιτηθώ. Εσείς θα ζητήσετε συγγνώμη;» είχε διερωτηθεί στον αέρα ο κ. Κατρούγκαλος για να απαντήσει ο Δημήτρης Καμπουράκης: «Αν είναι λάθος θα ζητήσω συγγνώμη».

Στο 2:30 η κόντρα με τον Καμπουράκη και στο 4:30 για το Πρώτο Θέμα

Σε σημερινό άρθρο του στα Έθνος ο Δημήτρης Καμπουράκης έγραψε: «Εντίμως φερόμενος…

Ads

Εκφράζω σ’ αυτήν τη στήλη καθημερινά τη γνώμη μου, με γνώμονά μου την εντιμότητα. Γράφω την άποψή μου δίχως φανατισμούς, υστεροβουλία, ψευδολογίες ή διαστρεβλώσεις. Η γνώμη μου και τα συμπεράσματά μου δεν ικανοποιούν τους πάντες, αυτό είναι φυσικό. Όταν όμως χρησιμοποιώ στοιχεία, φροντίζω να είναι σωστά και βεβαίως αν κάνω κάποιο λάθος, το αναγνωρίζω δίχως περιστροφές.

Στην προχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη με τον κ. Κατρούγκαλο στο Mega, ο υπουργός Εργασίας αμφισβήτησε ένα νούμερο που είχα χρησιμοποιήσει σε τούτη τη στήλη, σ’ ένα παράδειγμα για τις συντάξεις. Είπε ότι αν ισχύει το συγκεκριμένο νούμερο, θα παραιτηθεί. Εγώ υποσχέθηκα πως αν έκανα λάθος, θα ζητήσω συγγνώμη.

Αν και οι τηλεοπτικές υποσχέσεις είναι συνήθως λόγια του αέρα, εγώ ξανακοίταξα τους αριθμούς. Ο κ. Κατρούγκαλος είχε δίκιο, οι υπολογισμοί μου ήταν αριθμητικά λάθος. Συνεπώς ζητώ συγγνώμη. Το λάθος αυτό δεν αλλάζει ούτε την άποψή μου ότι το νομοσχέδιό του τραυματίζει την ασφαλιστική συνείδηση, ούτε ότι κόβει τις συντάξεις. Επί του συγκεκριμένου πάντως είχα άδικο».

Σχολιάζοντας τη συγγνώμη του Δημήτρη Καμπουράκη ο Γιώργος Κατρουγκαλος έγραψε στο Twitter: «Ο Δ.Καμπουράκης, προς τιμή του, παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος ως προς το μέγεθος των μελλοντικών συντάξεων κ ζήτησε συγγνώμη. Μπράβο του». Ενώ σε δεύτερο μήνυμά του ανέφερε: «Αντίθετα με τον Καμπουράκη, η ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης “Πρώτο Θέμα”, συνεχίζει το παραμύθι για σφαγή συντάξεων. Δημοσιογράφος v. Παπαγάλων!»