Για σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης, τις παραμονές της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος με αφορμή το δημοσίευμα του Βήματος που τονκατηγορούσε ότι έπαιρνε προμήθεια για επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για σκευωρία που όμως έχει καταρρεύσει και τόνισε ότι αν δεν του ζητήσουν συγγνώμη μέχρι σήμερα θα υποβάλει μήνυση και αγωγή τόσο στο Βήμα όσο και στη γερμανική Bild που αναπαρήγαγε το Δημοσίευμα. 

Ads

Σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας στο Mega, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι το κίνητρο της υπόθεσης ήταν πολιτικό και είχε στόχο να πληγεί η κυβέρνηση και η ηθική της υπεροχής έναντι των προκατόχων της. 

Για το δημοσίευμα του Βήματος είπε ότι «αυτό που λένε ότι έκανα έχει ήδη καταρρεύσει. Έχουν χρησιμοποιήσει ουσιαστικά πλαστά αποδεικτικά. Αυτό αποδείχθηκε ότι είναι απολύτως ψευδές». Χαρακτήρισε στημένη και προκατασκευασμένη την ιστορία, ενώ ανέφερε ότι οι κατηγορίες είναι ένα «συμβόλαιο διαπλοκής» που στόχο έχουν να πλήξουν την κυβέρνηση και κατηγόρησε τη ΝΔ για αυτή την υπόθεση, λέγοντας ότι το «Βήμα» εκτελεί «συμβόλαιο».

«Ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο για αυτούς που έστησαν την ιστορία είναι ότι την έστησαν παραμονές της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Γερμανία και είχε ως σκοπό ανάμεσα στα άλλα, πέρα από το να πλήξει το κύρος της κυβέρνησης, να υπονομεύσει και το κύρος του πρωθυπουργού τη στιγμή που συνδιαλέγεται σε μια κρίση στιγμή για τη χώρα» ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε ότι αν δεν του ζητήσουν συγγνώμη μέχρι σήμερα θα υποβάλει μήνυση και αγωγή τόσο στο Βήμα όσο και στη γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία έχει αναπαράγει το δημοσίευμα, ενώ όπως είπε προτίθεται να ζητήσει την άρση του δικηγορικού απορρήτου και να δώσει ο ίδιος όλα τα στοιχεία από τα συμφωνητικά που έχει κάνει. 

Ads

Ερωτηθείς αν τίθεται ηθικό ζήτημα, σημείωσε πως με τον ίδιο τρόπο που υπεράσπιζε τις ιδέες του θεωρητικά και πολιτικά με τον ίδιο τρόπο προσπαθούσε να τις εφαρμόσει και στην πράξη. «Πού βρίσκεται το ηθικό ζήτημα; Πάλευα στα δικαστήρια και με την αρθρογραφία μου, παλεύω και τώρα γι’ αυτούς τους ανθρώπους σε εντελώς άλλο επίπεδο» σημείωσε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι θα ήταν ανήθικο «να βγάζω φράγκα» και συμπλήρωσε ότι «δεν προσδοκώ να πάρω ούτε ένα ευρώ από τις υποθέσεις. Αυτό δεν θα συμβεί».

Διαβάστε επίσης: