Ένα βίντεο από συνεδρίαση επιτροπής στη Βουλή γεννά ερωτήματα σχετικά με τις πηγές του Βήματος για το δημοσίευμα για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο. Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που αποδόμησε με συνέντευξη Τύπου το «προβοκατόρικο δημοσίευμα», κατήγγειλε το πρωί της Κυριακής πως ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης «εκτελούσε συμβόλαιο κατ’ εντολή της αντιπολίτευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». 

Ads

Στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στις 19 Μαρτίου, δηλαδή τρεις ημέρες πριν κυκλοφορήσει η εφημερίδα, ο Μάκης Βορίδης όταν ρωτήθηκε για την εμπλοκή του ως νομικός στην υπόθεση των Energa και Hellas Power, που καταχράστηκαν τα χαράτσια από τους  καταναλωτές, απάντησε τυπικά πως «από νομικής πλευράς δεν είναι ο ίδιος εκπρόσωπος στην υπόθεση».

Ωστόσο, είπε, «εγώ υπερασπίζομαι το δικαίωμα των βουλευτών δικηγόρων να αναλαμβάνουν υποθέσεις» και συνέχισε: Όμως «όταν κάποιος είναι υπουργός έχει υποχρεωτική αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος». «Το γραφείο του;», τον ρώτησε ο Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσέξτε…» του απάντησε χαμογελώντας και με υπονοούμενο ο Μάκης Βορίδης για να παρέμβει και ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσέξτε… Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλα λόγια μη λες». Ο Μάκης Βορίδης προσπαθεί να συγκρατήσει τον Άδωνι Γεωργιάδη για να μην συνεχίσει να μιλάει: «Άδωνι, όχι ακόμα, κάθε πράγμα στην ώρα του». Ο Γεωργιάδης όμως ασυγκράτητος συνεχίζει να μιλάει προς τον Νίκο Φίλη για να παρέμβει και πάλι ο Βορίδης: «Μη ρε παιδί μου… όχι ακόμα, σιγά – σιγά». Σε αυτό το σημείο η συζήτηση διακόπηκε, λόγω οχλαγωγίας. 

Ads

Σημειώνεται πως οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, μετά το δημοσίευμα, έσπευσαν να ανακοινώσουν πως θα ζητήσουν τη Δευτέρα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών τα συμβόλαια του δικηγορικού γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου, ώστε «να ελέγξουν την υπόθεση». «Είναι σημαντικό να εξεταστεί πότε κατατέθηκαν στον δικηγορικό σύλλογο, γιατί αν η ημερομηνία τους είναι μεταγενέστερη της υπουργοποίησής του κ. Κατρούγκαλου, προκύπτει ζήτημα ποινικών ευθυνών», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως πρέπει να εξεταστεί και ποιους κλάδους αφορούσαν οι συμβάσεις.

Διαβάστε επίση:

Δείτε το απόσπασμα:

Και ολόκληρο το βίντεο (από το 314ο λεπτό) από το Κανάλι της Βουλής