Ο βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας ψήφισε τελικά «όχι» στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων έχοντας εκφράσει ενστάσεις και αντιρρήσεις για συγκεκριμένα άρθρα και κάνοντας λόγο για «δήμευση περιουσιών». Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από 152 βουλευτές, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, που είχαν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ. 

Ads

 
Ο Β. Πολύδωρας διαγράφηκε άμεσα από την κοινοβουλευτική ομάδα, με αποτέλεσμα η κυβερνητική πλειοψηφία (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) να μειώνεται στους 153 βουλευτές. Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της τον χαρακτηρίζει «αρνητή της εθνικής προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας». «Τη στιγμή που η κυβέρνηση αγωνίζεται με επιτυχία να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, ο κ. Πολύδωρας επέλεξε συνειδητά να βρεθεί απέναντι στην εθνική προσπάθεια, στην παράταξή του και να ταυτιστεί με τους αντιευρωπαϊστές, τους λαϊκιστές, τους οπαδούς της δραχμής και τους αρνητές της εθνικής προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας» αναφέρει. 

«Πρόκειται για δήμευση και το Σύνταγμα απαγορεύει τη γενική δήμευση» είχε δηλώσει  ο Βύρωνας Πολύδωρας από το βήμα της Βουλής. Όπως είχε σημειώσει «το κρινόμενο ζήτημα δεν ήταν να αντικατασταθεί το χαράτσι από τον φόρο ιδιοκτησίας, αλλά ένα ελαφρύτερο και δικαιότερο σύστημα, που δεν θα ξεκινούσε απ’ το χαράτσι ως βάση εκτιμήσεως».

Υπέρ ψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και κατά ο βουλευτής της Ν.Δ. Β. Πολύδωρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ. Από την ψηφοφορία απουσίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ίωση, και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος έστειλε επιστολική ψήφο δηλώνοντας ότι θα ψήφιζε κατά του φόρου. 

«Επιτομή του παλαιοκομματισμού, της σπατάλης, της ρουσφετολογίας και των δικών μας παιδιών» χαρακτήρισε τον Πολύδωρα η Φωτεινή Πιπιλή σε μήνυμά της στο twitter. 
 

Ads

«Πριν λίγο ανακοινώθηκε η διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα. Σας λέμε λοιπόν ότι μπορεί να διαγράφετε βουλευτές των κομμάτων σας αυτό όμως που δεν μπορεί να διαγράψετε είναι η πραγματικότητα που βοά ότι η πολιτική σας απέτυχε», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Με τις νέες ρυθμίσεις ανοίγουν λεωφόροι για την δήμευση των ακινήτων και ταυτόχρονα αίρεται η προστασία των κόκκινων δανείων καθώς το προηγούμενο καθεστώς προστάτευε 8 στις 10 κατοικίες», σημείωσε και έκανε λόγο για καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης. Παράλληλα σημείωσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση και αποδρομή.