Ένταση των αστυνομικών επιχειρήσεων στην Αθήνα ζήτησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, σε ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη το πρωί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο κέντρο. Επιπλέον ζήτησε από την αρμόδια Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να υπάρξει ειδική μέριμνα για την καταπολέμηση της δράσης νεοναζιστικών ομάδων στο διαδίκτυο.

Ads

 
Ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι μόνο τα εντεταλμένα όργανα του κράτους είναι αρμόδια για τη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας ασφάλειας, διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε προσπάθεια υποκατάστασης των αρμοδιοτήτων τους από οποιονδήποτε. 
 
Επίσης, αναφέρθηκε σε προσπάθειες δημιουργίας μίας συνολικής εικόνας ευνομίας της πόλης, καθώς και στην περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, στην πύκνωση των περιπολιών έξω από τράπεζες και ΑΤΜ, στην καταπολέμηση του παρεμπορίου κ.α.
 
Τέλος, ο κ. Δένδιας ζήτησε από την αρμόδια Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να υπάρξει ειδική μέριμνα για την καταπολέμηση της δράσης νεοναζιστικών ομάδων στο διαδίκτυο, οι οποίες προτρέπουν ευθέως σε κακουργηματικές πράξεις.
 
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιου Ανδρεουλάκου και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.