Για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και αντιδεοντολική συμπεριφορά καταγγέλεται καθητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον Σύλλογο Φοιτητών του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), όπου αυτός ο καθηγητής διδάσκει, να ζητά την απομάκρυνσή του.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις καταγγελίες, προχώρησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), η οποία κατέληξε σε πόρισμα, το οποίο αποδέχθηκε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρέπεμψε τον διδάσκοντα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ιδρύματος. Μέχρι τότε η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του διδάσκοντα.

Οι καταγγελίες για τον καθηγητή στο τμήμα ΜΜΕ και Επικοινωνίας του ΕΚΠΑ, είναι όλες επώνυμες και τουλάχιστον πάνω από 20, έγιναν τόσο από γυναίκες όσο και από άντρες, οι οποίοι φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Aφορούν σε σεξουαλική παρενόχληση, λεκτικό bullying αλλά και εν γένει απρεπή και εκφοβιστική συμπεριφορά.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την ομάδα φοιτητών του τμήματος των ΕΜΜΕ έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια συλλογής και καταγραφής καταγγελιών από το περασμένο Ιανουάριο.

Ads

Νωρίτερα σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε, είπε «ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο». «Οι καταγγελίες, απ΄όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές» επεσήμανε.

Παράλληλα ανέφερε ακόμα ότι «η υπόθεση είναι στο πειθαρχικό» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες».

Από την πλευρά της η Ιωάννα Καρδούλια – φοιτήτρια ΜΜΕ υπογράμμισε πως έχει γίνει γνωστό από καταγγελίες ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής «ζητούσε φωτογραφίες από φοιτήτριες. Έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα».