Πλήρη κάλυψη στην υπουργό Πολιτισμού για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη παρείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. 

Ads

«Είμαστε ένα  συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του υπουργικού συμβουλίου», ανέφερε σύμφωνα με τις πληροφορίες και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους υπουργούς του: «Θυμηθείτε πόσους από εσάς έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων λύνοντας θέματα συναρμοδιοτήτων».

Το νέο μήνυμα στηριξης προς τη Λίνα Μενδώνη έρχεται ενώ η ΝΔ βρίσκεται στη δίνη της υπόθεσης Λιγνάδη και στο εσωτερικό πληθαίνουν οι φωνές από βουλευτές και γαλάζια στελέχη κατά της Λίνας Μενδώνη, καλώντας την ακόμη και να παραιτηθεί. 

«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα όσα λέμε τόσες μέρες. Ότι η κα Μενδώνη τόσο καιρό λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.  «Και αφού μάζεψε τους βουλευτές του που ζητούσαν την παραίτησή της, τώρα φρόντισε να στείλει το ίδιο μήνυμα και στους υπουργούς του για να τη στηρίξουν, διαρρέοντάς το μάλιστα και με nonpaper. Τι άλλο πρέπει να κάνει για να επιβεβαιώσει πως η πολιτική ευθύνη ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον κ. Μητσοτάκη;» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Ads