Μπορεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμένος να ζήτησε από τον Νίκο Νικολόπουλο αν δεν υπερψηφίσει τα προαπαιτούμενα μέτρα να παραδώσει την έδρα του, ωστόσο ο βουλευτής Αχαΐας κατέστησε σαφές ότι και θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και δεν θα παραδώσει την έδρα του.

Ads

Την απόφασή του να καταψηφίσει απόψε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο και στο σύνολο και στα άρθρα επανέλαβε με μία ακόμη δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής ο Νίκος Νικολόπουλος.

«Κατεβήκαμε στις εκλογές και είπαμε “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη|”, υποσχεθήκαμε λιγότερους φόρους, παράλληλο πρόγραμμα για ανακούφιση των αδυνάτων, αλλά δυστυχώς δεν κάναμε τίποτα από αυτά», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Έτσι λοιπόν εγώ, όπως ξέρουν οι Αχαιοί, που είναι εκείνοι οι οποίοι δίνουν την έδρα και εκείνοι που την αφαιρούν, σήμερα το βράδυ θα κάνω αυτό που κάνω 30 χρόνια τώρα: μένω ασυμβίβαστος, απαράλλαχτος όπως και όταν ήμουν υπουργός και παρέδωσα την υπουργική καρέκλα», συμπλήρωσε.

Ads

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος τον κάλεσε σε να παραδώσει την έδρα του, αν δεν συνταχθεί με την κυβερνητική γραμμή.

«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος και παρέδωσε την έδρα του έπειτα από τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο του ζητούσε την αποχώρηση του σε περίπτωση που σκοπεύει να καταψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα.