Και ο Πάνος Καμμένος ζητά την παραίτηση Νικολόπουλου. Μετά τις συνεχείς δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ ότι θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με τα συμπληρωματικά προαπαιτούμενα για την δόση των 2+10 δισ. ευρώ που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, ο πρόεδρος του κόμματος τον κάλεσε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του. 

Ads

«Συνένοχος στο έγκλημα δεν γίνομαι» δήλωσε σήμερα το πρωί στο Star, ο Νίκος Νικολόπουλος, τονίζοντας ότι θέλει να σέβεται τους πολίτες που εκπροσωπεί.

Είπε επίσης, ότι χθες του τηλεφώνησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι αν και δεν ηγείται κάποιας «εσωτερικής αντίστασης», κάποιοι μπορεί να βλέπουν διαφορετικά στη στάση του και έτσι, «από σήμερα μπορεί να καταστώ από ανάγκη ανεξάρτητος…».

Λίγες ώρες μετά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος τον κάλεσε σε περίπτωση που δεν υπερψηφίσει σήμερα στη Βουλή, να παραδώσει την έδρα του. 

Ads

«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Μετά τη δήλωση του Πάνου Καμμένου νέες πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Νικολόπουλο αποφασισμένο να μην υπερψηφίσει αλλά και να μην παραδώσει την έδρα του στη συνέχεια. 

Προηγήθηκε η «υπόθεση Σακελλαρίδη». Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά από διαρροές στον Τύπο ότι δεν θα παρευρεθεί στη σημερινή ψηφοφορία, δέχτηκε τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που τον κάλεσε σε παραίτηση και παράδοση της έδρας, πράγμα που εκείνος έπραξε.