Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 127, στη Γλυφάδα, όταν ένα αυτοκίντο μάρκας Porsche ανατινάχθηκε, μόλις ο οδηγός του έβαλε το κλειδί στη μηχανή.

Ads

Όπως αποδείχθηκε, πρόκειται για μαφιόζικου τύπου χτύπημα, καθώς το αυτοκίνητο είχε παγιδευτεί με εκρηκτικό μηχανισμό και σε αυτό βρέθηκαν υπολείμματα δυναμίτιδας.

Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας άντρας μπήκε στο αυτοκίνητό του, που ήταν παρκαρισμένο σε υπάιθριο πάρκινγκ, και τη στιγμή που το έβαλε μπρος, αυτό ανατινάχθηκε. 

Ads

Περαστικός που βρισκόταν στο σημείο εκείνη τη στιγμή κατάφερε κι απεγκλώβισε τον άντρα από το φλεγόμενο όχημα και κάλεσε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος σε χέρια και πόδια.

image

Aπό την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά σε τέσσερα οχήματα. 

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις και η πυροσβεστική που έκαναν φύλλο και φτερό το αυτοκίνητο, που έφερε αυστραλιανές πινακίδες. Σε αυτό βρέθηκε ένα δίπλωμα το οποίο ανήκει σε άτομο αραβικής καταγωγής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για Λιβανέζο, που ζει τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα με την οικογένειά του και φέρεται να δραστηριοποιείται με επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή. 

image

«Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα», ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για το συμβάν αναμένονται ανακοινώσεις.

image

Δείτε σχετικά ρεπορτάζ: