Τόσο στην ΕΥΑΘ όσο και στην ΕΥΔΑΠ πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής, με ισχυρή εποπτική Αρχή, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό δεν θα γίνει αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης με αυξήσεις στις τιμές του, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ads

Μιλώντας στον Real Fm, ο Κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το νεοφιλελεύθερο μοντέλο του και για το δημόσιο αγαθό του νερού, αναφέροντας ότι οι κρατικές επιχειρήσεις που διαχειρίζονται το νερό έχουν αποτύχει. Φέρνοντας ως παράδειγμα επιτυχημένης ιδιωτικοποίησης τον ΟΤΕ, πρόσθεσε ότι στρατηγικός επενδυτής δεν σημαίνει αυτόματα απολύσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το ερώτημα δεν είναι αν θα πρέπει να γίνει αυτό, αλλά πως θα πρέπει να γίνει με τον καλύτερο τρόπο.

Κατά τα άλλα είπε πως καθαρή έξοδος δεν υπάρχει, είναι το «νέο βρώμικο ψέμα» του Α. Τσίπρα, προσθέτοντας ότι αυτό λένε και οι Ευρωπαίοι.

Ads

«Η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει μέτρα για το 2019 και το 2020, μείωση συντάξεων και αφορολόγητου. Αυτό σημαίνει ότι ένας πολίτης που έχει μισθό 500 ευρώ θα πληρώσει φόρους. Αν εννοεί αυτά που λέει για καθαρή έξοδο, ας έλθει στη Βουλή να τα ακυρώσει. Άρα, θα έχουμε μέτρα, χωρίς λεφτά. Για να πείσει τις αγορές να τον δανείσουν θα πρέπει να έχει σχέδιο για μετά το 2018, και ο κ. Τσίπρας δεν το έχει. Δεν έχει σχέδιο γιατί το μόνο του μέλημα είναι πως θα παραμείνει λίγο περισσότερο στην εξουσία. Αν πείσουμε τους πιστωτές μας για την αξιοπιστία μας θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα» είπε και πρόσθεσε: «Θα επιχειρήσω να συζητήσω τις δεσμεύσεις με τους πιστωτές, όχι αμέσως αλλά αφού πρώτα πείσω για την αξιοπιστία μας. Θα δώσουν οι πολίτες τρίτη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα ή θα δώσουν πρώτη ευκαιρία σε εμένα να εφαρμόσω το πρόγραμμά μας…».

Υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας διέλυσε τη μεσαία τάξη για να μπορεί να έχει υπερπλεονάσματα, ώστε να μοιράζει επιδόματα, και πρόσθεσε ότι υπάρχει περιθώριο εξοικονόμισης δαπανών ενός δισ ευρώ μέσω της μείωσης της σπάτάλης του κράτους. «Θα μειώσω την φορολογία και θα βελτιώσω το επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά ζητώ από τους επιχειρηματίες απόλυτο σεβασμό στο εργασιακό περιβάλλον και συνέπεια στις υποχρεώσεις τους» είπε ακόμη.