Με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού, παρά τη βροχή και τον άστατο καιρό.

Ads

Η μεγάλη συμμετοχή, η σάτιρα, η ανατροπή, η ευρηματικότητα και η διασκέδαση, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της παρέλασης, που διασχίζει το κέντρο της Πάτρας και την οποία παρακολουθούν χιλιάδες επισκέπτες.

Στην παρέλαση παίρνουν μέρος περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές, μέλη των 126 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», που κάθε χρόνο βάζουν τη δική τους σφραγίδα στην μεγάλη γιορτή. Επίσης αρκετά από τα αρκετά πληρώματα έχουν τα δικά τους καρναβαλικά άρματα, που φέτος φθάνουν τα 29. Με τις πολύχρωμες και πρωτότυπες στολές που είναι εμπνευσμένες κυρίως από θέματα της πολιτικής και της καθημερινότητας, αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον, δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην παρέλαση, παρασύροντας τους θεατές στους ρυθμούς της χαράς και του κεφιού.

Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, των συλλόγων «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες», οι οποίοι θα συνεχίσουν το παραδοσιακό έθιμο, ρίχνοντας προς τους θεατές ποσότητες σοκολάτας.

Ads

Δείτε απευθείας από την ΕΡΤ2: 

Στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού.

Η τελετή θα ξεκινήσει με ένα 20λεπτο μουσικό πρόγραμμα σε ρυθμούς λάτιν, σάμπας, τζαζ και ντίσκο από την 35μελή ορχήστρα πνευστών «Πατρεύς».

Οι παρουσιαστές της τελετής, η Νατάσα Τραγουστή και ο Γιώργος Λογαράς, αφού πρώτα υποδεχθούν τους χιλιάδες καρναβαλιστές και τους θεατές, στη συνέχεια θα καλέσουν τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη να κηρύξει τη λήξη του πατρινού Καρναβαλιού 2017.

Αμέσως μετά, ο καρνάβαλος θα παραδοθεί στις φλόγες, ενώ ο ουρανός της πόλης αναμένεται να φωτιστεί από χιλιάδες πυροτεχνήματα.

Θα ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα των Boney M, ενώ η Maizie Williams θα δώσει το έναυσμα για το τελευταίο μεγάλο πάρτι του πατρινού καρναβαλιού του 2017.