Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά επί κυβέρνησης της ΝΔ, παρουσίασε και επίσημα το νέο του κόμμα «Νέα Δεξιά».

Ads

Το κόμμα του πραγματοποίησε την πρώτη του πολιτική συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο Φαήλος Καρανιδιώτης έθεσε τις γραμμές του κόμματός του, κάνοντας λόγο για μια «αληθινή Δεξιά», ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του από την προσέλευση του κόσμου. Μεταξύ αυτών ήταν και ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαράς Τάκης Μπαλτάκος.

«Μιλάμε για τη ΝΕΑ  ΔΕΞΙΑ, την επιτιθέμενη Δεξιά, που δεν φοβάται να πει το όνομα της. Θέλει να μιλήσουμε επιτέλους για νίκες» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας σε «αντίσταση ενάντια στον αφελληνισμό» και κάνοντας λόγο για «διεφθαρμένες ελίτ». Παράλληλα επέκρινε την «πολιτική ορθότητα».

Ads

Οσον αφορά τα ελληνοτουρκικά  ζήτησε «Κλείσιμο του Προξενείου στην Κομοτηνή, υποχρεωτικά διδαχή των πομακικών, μαζί με τα ελληνικά, στους Πομάκους και των Ρομά στους μουσουλμάνους αθίγγανους. Συντριβή του μηχανισμού των μπράβων και πρακτόρων που δημιούργησε το Προξενείο, κλείσιμο κάθε τουρκικής τραπεζικής δραστηριότητας στην Θράκη κι αυστηρό έλεγχο των διακινούμενων κεφαλαίων από όργανα του τουρκικού σωβινισμού».