Εκτεθειμένη για μια ακόμη φορά εμφανίζεται η ΝΔ δια της ανοχής – εάν όχι σύνταξής της – στις προκλητικές δηλώσεις περί Grexit που έκανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέρνερ.

Ads

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard υποστήριξε ότι «το Greixt είναι μια ρεαλιστική επιλογή» – γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του πρώην υπουργού της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη που κάλεσαν τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά να καταδικάσει τη δήλωση Βέμπερ.

Αντ’ αυτού όμως ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης δήλωσε απλώς ότι οι δηλώσεις Βέμπερ δείχνουν το… πολύ κακό κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να «αποδοκιμάσει όλους εκείνους στο εσωτερικό του, που επιχειρηματολογούν υπέρ της δραχμής».

Στη δήλωσή του, ο κ. Καραγκούνης αναφέρει: «Το θράσος των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ περισσεύει. Η αλήθεια που θα πρέπει να τους ανησυχεί είναι ότι οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων από όλο το πολιτικό φάσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνουν το πολύ κακό, για την Ελλάδα, κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη. Και του κ. Σούλτς και του κ. Βέμπερ και του κ. Μοσκοβισί και του κ. Ντάισελμπλουμ. Για να μην αναφερθούμε στα όσα άκουσε σήμερα ο κ. Βαρουφάκης από τους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών στη Ρίγα. Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση.

Ads

Παρεμπιπτόντως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοκιμάσει όλους εκείνους στο εσωτερικό του, που επιχειρηματολογούν υπέρ της δραχμής, όταν η κυβέρνηση υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται για την παραμονή μας στο ευρώ;»
Νωρίτερα, ο Γιάννης Μιχελάκης είχε καλέσει το κόμμα του να αποδοκιμάσει άμεσα τον κ. Βέμπερ  γράφοντας στο twitter: «Απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΚ κ. Βέμπερ για την Ελλάδα. Η ΝΔ πρέπει να τις αποδοκιμάσει άμεσα!!!».