Έκρηξη από τον πρώην υπουργό της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ περί Grexit –  δηλώσεις, που για μια ακόμη φορά έγιναν δεκτές με… σιωπή από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ads

Ο Γιάννης Μιχελάκης κάλεσε το κόμμα του να αποδοκιμάσει άμεσα τον κ. Βέμπερ  γράφοντας στο twitter: «Απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΚ κ. Βέμπερ για την Ελλάδα. Η ΝΔ πρέπει να τις αποδοκιμάσει άμεσα!!!».

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard είπε ότι οι συζητήσεις σχετικά με το Grexit έχουν ενταθεί, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Πρόσθεσε ότι «η εκτίμηση ότι το Grexit είναι ρεαλιστική επιλογή δυστυχώς είναι ορθή» και εκτίμησε ότι «η Ελλάδα θα λάβει οικονομική βοήθεια μόνο αν κάνει μόνη της προσπάθεια» καθώς επίσης ότι «ολόκληρη η ευρωζώνη έχει στραφεί κατά της Ελλάδας και ότι δεν είναι απομονωμένη η Γερμανία αλλά η Ελλάδα».

Aνακοίνωση, με την οποία ερωτά ΝΔ και Αντώνη Σαμαρά αν θα καταδικάσουν τις δηλώσεις Βέμπερ εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Oι δηλώσεις του κ Βέμπερ, προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, περί  Grexit δείχνουν το ποιες πολιτικές δυνάμεις είναι εχθρικές προς την Ελλάδα» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Θα καταδικάσουν η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς  τις δηλώσεις αυτές των συμμάχων τους ή θα επιμείνουν στην ίδια γραμμή υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης  και των συμφερόντων του ελληνικού λαού;».

 

Και το σχετικό σχόλιο Μιχελάκη: