«Η κοπέλα δεν είχε πέσει προς τον προφυλακτήρα ώστε να χτυπήσει. Η κοπέλα ήταν χτυπημένη στο πάνω μέρος του κεφαλιού της, την βρεγματική χώρα και όχι στο πίσω μέρος, όπως θα συνέβαινε αν είχε χτυπήσει στον προφυλακτήρα».

Ads

Με αυτήν την κατάθεση αποδόμησε η ιατροδικαστής, Χριστίνα Σπηλιοπούλου, την εκδοχή του κατηγορουμένου Βαγγέλη Στεφανάκη, ότι δεν χτύπησε την 23χρονη Φαίη Μπλάχα, αλλά ότι το κορίτσι έπεσε με το κεφάλι στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου με συνέπεια στη συνέχεια να πεθάνει.

Η ιατροδικαστής εξέτασε το θύμα ενώ νοσηλεύονταν σε καταστολή στην Κεντρική Κλινική και στη συνέχεια διενήργησε τη νεκροψία νεκροτομή στη σορό της.

Ο Βαγγέλης Στεφανάκης δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την δολοφονία της Φαίης με την οποία είχε συνάψει ερωτική σχέση.

Ads

«Ή κοπέλα ήταν σε βαθύ κώμα, χρειάζονταν να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στον “Ερυθρό  Σταύρο” το επίπεδο συνεκτικότητάς της ήταν σύμφωνα με την κλίμακα Γλασκώβης 6 στα 15. Η μαγνητική έδειξε διάχυτο αιμάτωμα στον εγκέφαλο, διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα. Αυτά προέκυπταν από το  φάκελό της. Ήταν σε βαθιά καταστολή ώστε να μην έχει ο οργανισμός της ενεργειακές ανάγκες. Δεν ήταν αιμοδυναμικά σταθερή της είχαν χορηγήσει φάρμακο» είπε η ιατροδικαστής και πρόσθεσε: «Στη Κεντρική Κλινική διαπίστωσα καταρχάς, ότι η κοπέλα είχε εμφανή τραύματα. Είχε εκχυμώσεις και στο αριστερό πόδι είχε στο γόνατο μια εκδορά. Ήταν σαν να είχε σκύψει. Είχε και άλλες εκχυμώσεις.».

Πρόεδρος: Από τι προήλθαν όλα αυτά;

Ιατροδικαστής: Εμοιαζε σαν έχει δεχθεί χτυπήματα ή να έχει χτυπηθεί σε κάποιες επιφάνειες….Αυτό όμως που με απασχολούσε ήταν μια κρίσιμη κάκωση…..

Πρόεδρος: Πως ήταν το πρόσωπο της;

Ιατροδικαστής: Είχε εκχύμωση στο αριστερό μάτι και εκχύμωση στο μέτωπο. Ήταν σαν το κεφάλι να έχει χτυπήσει σε μια επίπεδη επιφάνεια. Την είδα τέσσερις ημέρες μετά. Τα χείλια της είχαν εκχυμώσεις από μέσα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Στεφανάκη υπέβαλλε αίτημα ώστε να κλητευθούν στο δικαστήριο δυο γιατροί του δημόσιου νοσοκομείου διότι ο μεν πρώτος βεβαίωσε ότι η 23χρονη Φαίη βρίσκονταν στο επίπεδο 8 στην κλίμακα της Γλασκώβης, ο δε δεύτερος ότι βρίσκεται στο επίπεδο 6.
Ακόμη  ζήτησε να προσκομιστεί ο ιατρικός φάκελος της κοπέλας για να διαπιστωθεί εάν η συνιστώμενη αγωγή  πράγματι εφαρμόστηκε και σε ποια δοσολογία.

«Αν δεν έχει γίνει σωστά η αγωγή και ο θάνατος της Φαίης συνδέεται με ιατρική αμέλεια, διακόπτεται ο αιτιώδης σύνδεσμος του εντολέα μου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας» είπε ο συνήγορος.

Η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να επιφυλαχθεί επί του αιτήματος και θα απαντήσει στις 13 Ιουνίου όποτε και θα συνεχιστεί η διαδικασία.