«Μπορεί η κυβέρνηση να παραμέρισε το “όχι” του δημοψηφίσματος την εβδομάδα που ακολούθησε, αυτό όμως καθόλου δεν σημαίνει ότι αυτό το “όχι” νικήθηκε και ότι ο λαός μας το μετέτρεψε τάχα σε “ναι”», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση της Αριστερής Πλαφόρμας για τα 5 χρόνια «Iskra». Να πούμε ένα μεγάλο «όχι» μέχρι το τέλος, υπερθεμάτισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, τόνισε πως το 62% δεν ήταν «απλώς μια κυριακάτικη λαϊκή μπόρα που πέρασε». «Κάνουν μέγα λάθος όσοι νομίζουν ότι το “όχι” αυτό ήταν μια παροδική, εφήμερη, λαϊκή έκρηξη που μπορεί να χειραγωγηθεί από τα πάνω. Αυτό το “όχι” εξέφρασε την ανάγκη του λαού για αξιοπρέπεια και την ελπίδα να δει την πατρίδα μας ανεξάρτητη», είπε στο γήπεδο του Πανελληνίου όπου μεγάλος αριθμός κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση.

«Οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα πάρουν νέα ορμή», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το βήμα της εκδήλωσης και σχολιάζοντας την άρνηση του ιδίου αλλά και των μελών  της Αριστερής πλατφόρμας να ψηφίσουν τα προαπαιτούμενα μέτρα στη Βουλή μίλησε για «πόλεμο» εις βάρος τους, εκτιμώντας ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί με φρενήρεις ρυθμούς.

«Μας πολεμούν και θα τους πολεμήσουμε με δημοκρατικά μέσα» υποστήριξε παράλληλα, καταγγέλλοντας ότι «δεχθήκαμε πόλεμο από ξένα και εγχώρια κέντρα».

Ads

«Οι FT έφτασαν να με εμφανίζουν να ετοιμάζω ριφιφί στο νομισματοκοπείο και σύλληψη Στουρνάρα» δεν είναι τυχαίο ότι ξεπουλήθηκαν, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνέχεια της ομιλίας του.

Αναφορικά με το ποιοι ψήφισαν τα μέτρα της συμφωνίας είπε: «Στο μνημονιακό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Να τους χαιρόμαστε! Κάποιοι αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε σε αυτή τη νέα διευρυμένη μνημονιακή συναίνεση». «Όχι μόνο δε μετανιώνουμε αλλά και υπερήφανοι για το “όχι” που είπαμε στη Βουλή», τόνισε.

Εν συνεχεία, αναρωτήθηκε ποιοι υποσκάπτουν τον πρόεδρο. «Eμείς που δείχνουμε έναν δρόμο συμβατό ή όσοι οδηγούν το κόμμα σε μετάλλαξη» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στις συκοφαντίες.

Αναφορικά με το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαφοροποίηση της Αριστερής Πλατφόρμας ο  πρώην υπουργός έκανε λόγο για «συντροφικά μαχαιρώματα». «Αντιπαρέρχομαι τις επιθέσεις, έχω μάθει να προσπερνώ τις εσωκομματικές αλληλοκατηγορίες. Έχω μάθει να μην προσωποποιώ τις αντιπαραθέσεις», σχολίασε ο κ. Λαφαζάνης.

Εν συνεχεία, αναρωτήθηκε ποιοι υποσκάπτουν τον Αλέξη Τσίπρα. «Υπονομεύουμε τον ΣΥΡΙΖΑ όσοι υπερασπιζόμαστε, παρά τη λάσπη και τις επιθέσεις το ριζοσπαστικό πρόγραμμά του; Υπονομεύουμε την ενότητα όσοι θέλουμε να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο πρόγραμμά μας; Eμείς που δείχνουμε έναν δρόμο συμβατό ή όσοι οδηγούν το κόμμα σε μετάλλαξη;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στις συκοφαντίες.

«Κάποιοι ανοίγουν με ευκολία σε έναν δρόμο στη μνημονιακή μετάλλαξη του κόμματος. Δεν μας αξίζει τέτοια εξέλιξη και δεν θα την έχουμε», κατέληξε ο Παναγι΄βτης Λαφαζάνης.

Στην ομιλία χαιρετισμός απηύθυναν και οι Γιωργος Κασιμάτης, Αντώνης Νταβανέλος και Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Το παρών στην πολιτική εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας έδωσαν επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Δημήτρης Στρατούλης, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο Γιάννης Μηλιός, ο Κώστας Ήσυχος, ο Γιάννης Κριτσωτάκης αλλά και ο Μανώλης Γλέζος.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ:

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: