Δικές της κάλπες έστησε, με πρόσχημα την «ανομία», όπως είχε προαναγγείλει, η φοιτητική παράταξη της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

Ads

Έτσι η ΔΑΠ της Νομικής κάνει τις δικές της εκλογές στην Αίγλη Ζαππείου, με τις υπόλοιπες παρατάξεις να διαμαρτύρονται και να τονίζουν ότι οι κανονικές κάλπες έχουν στηθεί, όπως πάντα, εντός της Νομικής Σχολής.

Είναι, άλλωστε, δεδομένο, ότι οι αποφάσεις όλων των Φοιτητικών Συλλόγων προβλέπουν τη διεξαγωγή των εκλογών εντός Ιδρύματος, όπως και γίνεται από νωρίς το πρωί. Η πρακτική αυτή της ΔΑΠ κινδυνεύει να οδηγήσει σε φιάσκο την εκλογική διαδικασία σε μία από τις μεγαλύτερες σχολές της χώρας.

Στο μεταξύ, δεν θα στηθούν τελικά οι κάλπες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις φοιτητικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ επικαλούμενες τον κίνδυνο επεισοδίων, πρότειναν την μεταφορά της κάλπης επίσης στην Αίγλη Ζαππείου, πρόταση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις από τα Αριστερά σχήματα και που τελικά απορρίφθηκε. Έτσι η πρώην ΑΣΟΕΕ θα είναι απούσα από την εκλογική διαδικασία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ads

* Φωτογραφίες από το Left.gr