Την δική του εκδοχή για τα χθεσινά γεγονότα Τρίτη 3 Μαϊου που ακολούθησαν την δίκη για τον φόνο του Ζακ έδωσε ο γ.γ του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Ads

Διαβάστε επίσης: 

Υπενθυμίζεται ότι στο άκουσμα της ετυμηγορίας των δικαστών για αθώωση των αστυνομικών στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το 2018, πλήθος κόσμου που ήταν στην αίθουσα εξέφρασε έντονα την δυσαρέσκειά του. Οι γονείς του θύματος, αλλά και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, αντέδρασαν ενώ η ίδια καταγγέλλει πως ο Στράτος Μαυροειδάκος της είπε «θα τα πούμε έξω».

Στη συνέχεια, η Μάγδα Φύσσα κατήγγειλε τον προπηλακισμό της από τις δυνάμεις τις αστυνομίας που έσπρωξαν στο διάδρομο του δικαστηρίου τόσο την ίδια όσο και τη δικηγόρο της οικογένειας του, Άννυ Παπαρούσου.

Ads

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο Στράτος Μαυροειδάκος επιχείρησε να απαντήσει στις καταγγελίες της μητέρας του Παύλου περί τραμπουκισμού της από τον ίδιο. Ο ίδιος μάλιστα αρνήθηκε ότι απευθύνθηκε στην Μάγδα Φύσσα και ότι απλά ο ίδιος περιορίστηκε να γυρίσει να κοιτάξει ποιος εξυβρίζει εκείνον και τους συναδέλφους του.

«Όσοι ήταν εκεί ξέρουν ότι η ίδια άρχισε να μας βρίζει και γύρισα να κοιτάξω ποιος μας βρίζει». Στις καταγγελίες της οικογένειας του Ζακ και της μητέρας του Παύλου για προπηλακισμό από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο Στράτος Μαυροειδάκος ανέφερε ότι οι εν υπηρεσία αστυνομικοί έκαναν φραγμό γύρω του για προστασία από το πλήθος που αντιδρούσε την ώρα που εκείνο αποσυρόταν από την αίθουσα.

«Μας προπηλάκισαν και οι συνάδελφοί μας έκαναν φραγμό για να μας προστατεύσουν. Αν θέλουν κάποιοι να μας το απαγορεύσουν δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε», είπε ο γ.γ του Σωματείου Ειδικών Φρουρών.