Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ξαναχτύπησε και μετά τις χθεσινές προβλέψεις της περί Varoufexit  επιστρέφει σήμερα με άρθρο υπό τον τίτλο « Ο απαράδεκτος κύριος Βαρουφάκης».

Ads

Παρά την διάψευση από μεριάς του Έλληνα υπουργού Οικονομικών του δημοσιεύματος του New York Times Magazine, που τον ήθελα να έχει ηχογραφήσει τις συνομιλίες του Eurogroup στη Ρίγα, ο γερμανικός Τύπος επιμένει στο θέμα.

Στο άρθρο «ο απαράδεκτος κύριος Βαρουφάκης» η Handelsblatt τονίζει ότι τέτοιες πρακτικές επιβαρύνουν το ήδη φορτισμένο κλίμα ανάμεσα στον ίδιο και τους Ευρωπαίους συναδέλφους του. Χαρακτηρίζει δε τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ «μετρ της διάψευσης», αφού όπως γράφει, «τo βράδυ της Τετάρτης πραγματικά καυχιόταν για την ιστορία και δήλωνε χαρούμενος ότι κάποιοι μπορεί να φοβούνται τώρα, μήπως οι συνομιλίες του Eurogroup δουν το φως της δημοσιότητας. Αυτό ακούστηκε σαν επιβεβαίωση». Το πρωί της Πέμπτης όμως ο κ. Βαρουφάκης απάντησε στους δημοσιογράφους ότι όλα είναι ψέματα, σημειώνει η εφημερίδα.

«Ενδεχομένως ο υπουργός Οικονομικών να συνειδητοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας τη βαρύτητα των δηλώσεών του», σχολιάζει η Handelsblatt.

Ads