Συμπλοκή σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά, μεταξύ νεαρών Αφγανών και Σύρων προσφύγων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν οκτώ τραυματίες. Ο Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, με αφορμή το περιστατικό προειδοποιεί: «Δώστε προτεραιότητα στο λιμάνι, πριν να είναι αργά».

Ads

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αρχικά έξω από τον επιβατικό σταθμό στην πύλη Ε-2 και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στην πύλη Ε-1, όπου δεκάδες νεαροί Σύροι πρόσφυγες επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με Αφγανούς, ενώ αναποδογύρισαν και κάδους απορριμμάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορμή στάθηκε το πείραγμα που έκανε ένας Αφγανός σε μια γυναίκα από τη Συρία, με αποτέλεσμα ομοεθνείς της να του ζητήσουν το λόγο και να ξεκινήσουν τα επεισόδια.

Το πρωί η περιοχή καθαρίστηκε από συνεργεία του ΟΛΠ, ενώ στο σημείο καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν για προληπτικούς λόγους δυνάμεις των ΜΑΤ, στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και κλιμακίου των ειδικών αποστολών του λιμενικού σώματος.

Ads

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Πειραιά, έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

«Όταν λέω εγώ πως το λιμάνι εξελίχθηκε σε Ειδομένη κάτι ξέρω και ας με ειρωνεύονται. Το αποψινό δυστυχώς ήταν αναμενόμενο από μέρες. Γενικευμένη σύρραξη μεταξύ νεαρών Σύρων και Αφγανών. Αρκετοί τραυματίες στην κινητή μας μονάδα. Πολλά παιδιά και μανάδες που ήρθαν να κρυφτούν δίπλα μας. Εξαιρετική η στάση του λιμενικού που λειτούργησε όσο μπορούσε ειρηνευτικά.

Είμαστε όλοι καλά και στη θέση μας. Ας ελπίσουμε να ηρεμήσουν τα πράγματα σιγά σιγά
Συνεχίζουμε…

υ.γ. αν υπάρχει κάποιος αρμόδιος που τυχόν διαβάζει ας το καταλάβει. Δώστε προτεραιότητα στο λιμάνι πριν να είναι αργά…»