Στην αντικατάσταση των επικεφαλής των τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής προχώρησε η ηγεσία της Αστυνομίας. Πρόκειται για τους Κώστα Χασιώτη, Θοδωρή Θεοδώρου και Νίκο Νταβαρίνο, που είχαν και οι τρεις μακρά πορεία στις δύο αυτές ιδιαίτερα ευαίσθητες υπηρεσίες του Σώματος.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις αξιωματικοί θα μετακινηθούν εκτός της ΓΑΔΑ: Στο Τμήμα Μεταγωγών, στον κλάδο της εκπαίδευσης και σε υπηρεσία του Αρχηγείου της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν ήδη βρεθεί οι αξιωματικοί που θα καλύψουν τις θέσεις τους και οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν άμεσα καθήκοντα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η «Καθημερινή», η απομάκρυνσή τους οφείλεται στη δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για την αδυναμία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα των δύο αυτών τμημάτων να εξιχνιάσουν τα πάνω από 20 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί στο διάστημα από το 2017 έως σήμερα και έχουν αποδοθεί στον πόλεμο της νύχτας και τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, είχαν εκφράσει δυσαρέσκεια για τις επιδόσεις των τριών συγκεκριμένων τμημάτων της Ασφάλειας και μετά την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου, ο νέος διοικητής Ασφαλείας Δημήτρης Δάβαλος ζήτησε και πήρε από τους χειριστές τον φάκελο της έρευνας αδειάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον επικεφαλής του αρμοδίου τμήματος δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Ads

Αν και η αντικατάσταση των τριών αξιωματικών φαίνεται να μην ξάφνιασε όσους γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ, η απόφαση της ηγεσίας προκαλεί ήδη αντιδράσεις καθώς οι αξιωματικοί θεωρούνται από τους συναδέλφους τους ως εκ των πλέον έμπειρων, προσηλωμένων και αποτελεσματικών στη δουλειά τους, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».