Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη.

Ads

Όπως αποτυπώνεται στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τιμών Ηλεκτρισμού της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, η τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα φτάνει τα 287,45 ευρώ, την ώρα που στην Ιταλία και τη Μάλτα, οι οποίες ισοβαθμούν έχοντας το δεύτερο πιο ακριβό ρεύμα, η τιμή διαμορφώνεται στα 233,78  ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί πως χθες, η τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα έφτασε τα 255,95 ευρώ, για άλλη μια φορά η υψηλότερη στην Ευρώπη.

Όπως τονίζει και ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, με ανάρτησή του στο twitter, «και σήμερα στην 1η θέση ακρίβειας της Ευρώπης, στην χονδρεμπορικη τιμή ρεύματος, στο site της #ΡΑΕ. Η κυβέρνηση @kmitsotakis ζητάει λύσεις από την Ευρώπη για να μην παρέμβει στα #υπερκέρδη του ελληνικού #καρτέλ ενέργειας και μεταφέρει πλήρως το κόστος στους #καταναλωτές!».

Ads

image

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει την κοροϊδία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανακοίνωση για το ζήτημα έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοροϊδεύει τους πολίτες.

«Χθες νοικοκυριά και επιχειρήσεις άρχισαν να παίρνουν νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ που ξεπερνούν ακόμα και το μισθό τους και ο κ. Μητσοτάκης από τη Ρεβυθούσα πουλάει φούμαρα για τη διεθνή συγκυρία, μήπως και κρύψει τις εγκληματικές του ευθύνες για τη στήριξη της αισχροκέρδειας.

Την ώρα που η Ελλάδα για πολλοστή φορά είναι σήμερα πάλι πρωταθλήτρια στο πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την κοροϊδία.

Οι πολίτες έχουν καταλάβει: Μόνο η πολιτική αλλαγή και οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα μειώσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Σύντομα θα στείλουν το λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη και τα golden boys του».