Την αντίδραση του Γερμανικού Συνδέσμου Δημοσιογράφων DJV προκάλεσε για μια ακόμη φορά η Bild που από το βράδυ της Πέμπτης προχώρησε στο δικό της «δημοψήφισμα» απευθύνοντας μέσω της ιστοσελίδας της το ερώτημα στους αναγνώστες της εάν συμφωνούν να δοθούν και άλλα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων στην Ελλάδα.

Ads

«Την Κυριακή οι Ελληνες θα ψηφίσουν αν θέλουν να αποδεχθούν το πακέτο λιτότητας για τη χώρα τους. Εμείς οι Γερμανοί πρέπει να ερωτηθούμε αν θέλουμε να πληρώσουμε περισσότερα! Ψηφίστε!» γράφει η ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας.

«Η Ευρώπη πληρώνει για τη χρεοκοπημένη Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Αθήνα έχει λάβει περίπου 325 δισεκατομμύρια συνολικά. Το μερίδιο της Γερμανίας είναι περίπου 88 δισεκατομμύρια» συνεχίζει η εφημερίδα. 

«Κάποιοι θέλουν να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα γιατί η χώρα ”δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό της”. Ομως, η πλειονότητα σε αυτή την έρευνα απαντά ”Οχι”!» καταλήγει η Bild. 

Ads

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γερμανικού Συνδέσμου Δημοσιογράφων DJV που επέκρινε σφοδρότατα την εφημερίδα. «Αντί να προσφέρει ενημέρωση και πληροφορίες στους αναγνώστες της η εφημερίδα σκηνοθετεί ένα πολιτικό σόου» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο Σύνδεσμος χαρακτηρίζει στη συνέχεια απαράδεκτη την κίνηση της Bild και την καλεί να σταματήσει άμεσα την ηλεκτρονική ψηφοφορία.