“Θα μπει κόσμος στη φυλακή”, αναφέρει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία αναφερόμενος σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θησαυρίζουν μέσω της υπερσυνταγογράφησης και σε προμηθευτές του ΕΣΥ .

Ads

Ο κ. Γεωργιάδης καλεί τους παραβάτες να επιστρέψουν μόνοι τους όσο μπορούν γρηγορότερα τα χρήματα, δεσμεύεται για ευνοϊκή μεταχείριση και αναφέρει πως ο έλεγχος που θα γίνει στους γιατρούς θα είναι αναδρομικός και θα αφορά συνταγές από την πρώτη ημέρα που υπάρχει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

“Σε δεύτερη φάση θα ζητήσουμε από τις φορολογικές αρχές τον έλεγχο, μέσω ΣΔΟΕ, όλων όσοι προμήθευσαν τα νοσοκομεία και ενδελεχή έλεγχο για τους προμηθευτές του ΕΣΥ”, αναφέρει ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας πως όποιος έχει συμμετάσχει σε «φαγοπότι» θα δεσμεύεται η περιουσία του και θα επιστρέφονται τα χρήματα στον έλληνα φορολογούμενο.

Ο υπουργός Υγείας επαναλαμβάνει πως δεν κλείνουν νοσοκομεία και δεν απολύονται εργαζόμενοι, ενώ υποστηρίζει πως από την αναδιάρθρωση κερδισμένοι θα είναι οι ασθενείς αφού θα γίνει πολύ καλύτερη, σύμφωνα με τον ίδιο,  η περίθαλψη.

Ads

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει  πως ζήτησε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων στοιχεία για την νοσηλεία παράνομων μεταναστών το πρώτο εξάμηνο του 2013, τα οποία θα συνυπολογισθούν και το τελικό ποσό που θα προκύψει θα ζητηθεί από τις ευρωπαϊκές δομές.