Για την εκλογική διαδικασία, που τελικά δεν αναβλήθηκε και για ένα debate, που δεν θα γίνει ποτέ και όλα αυτά στο φόντο και με αφορμή την συνεχιζόμενη τραγωδία στην Δ. Αττική, οι δύο «μονομάχοι» για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους, μακρόθεν.

Ads

Σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής με την Φώφη Γεννηματά, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι πρότεινε λόγω της τραγωδίας στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο να μετατεθούν για μια εβδομάδα οι εκλογές όμως, η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Μετά από αυτό, πρόσθεσε, πρότεινε το debate να γίνει το  Σάββατο το βράδυ αλλά ούτε αυτό έκανε δεκτό η κυρία Γεννηματά ενώ σημείωσε ότι το θέμα ξεκαθάρισε με τις δηλώσεις του Νίκου Αλιβιζάτου.

Πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης θεώρησε ότι η ενότητα είναι δεδομένη και πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα παραμείνει « όχι για να γίνει μοίρασμα εξουσίας αλλά ιδεών και πολιτικής», όπως είπε. «Όποιος φύγει θα είναι αμετανόητος. Δεν πρέπει να συνεχιστούν οι προσωπικές στρατηγικές. Πιστεύω ότι ίδιο πιστεύουν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι» τόνισε. Δήλωσε αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα η παράταξη κι έθεσε στόχο του να οδηγήσει «τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ανήκει», όπως σημείωσε.

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων απαντούμε με την αλήθεια» σχολιάζει η πλευρά της Φώφης Γεννηματά, η οποία δημοσιοποίησε και την αλληλογραφία μεταξύ του Μ. Όθωνα , Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της ροέδρου του ΠΑΣΟΚ και του εκπροσώπου της Επιτροπής Αλιβιζάτου Π. Σφηκάκη.

Ads

«Όπως προκύπτει, μετά την κατηγορηματική άρνηση του κ. Ν. Ανδρουλάκη για την πραγματοποίηση του debate οποιαδήποτε ώρα του Σαββάτου, αποδεχθήκαμε (πριν την κήρυξη του 3ήμερου πένθους) να γίνει το debate την Παρασκευή.

Εν συνεχεία ο κ. Αλιβιζάτος μετά την κήρυξη του 3ήμερου πένθους (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) ακύρωσε το debate και η κα Γεννηματά ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες τηλεοπτικές της εμφανίσεις και εκδηλώσεις», επισημαίνει η πλευρά της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Εκφράζεται και η απορία «πως μπορεί από την μία να ζητάς αναβολή των εκλογών της Κυριακής λόγω πένθους και από την άλλη να ζητάς εκ των υστέρων debate το Σάββατο, που κατηγορηματικά είχες απορρίψει, μερικές ώρες πρίν».

Σε δήλωσή της, η Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε, ότι «ο νέος ενιαίος φορέας δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος. Στην μεγάλη προσπάθεια για την Αναγέννηση της παράταξης συναντώνται όλες οι γενιές, της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Συμπορεύονται και δεν διχάζονται.

«Χαίρομαι που έστω και τώρα, έγινε αυτό κατανοητό και αποδεκτό. Είμαι σταθερά προσηλωμένη στον στόχο της δημιουργίας της μεγάλης Παράταξης, που θα οδηγήσει σε μια νικηφόρα πορεία», τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Επισημαίνει ακόμη: «Από την εκλογή μου ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινήθηκα με προτεραιότητες την Ενότητα και την Αναγέννηση της παράταξης. Αυτούς τους στόχους υπηρέτησα και σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αποφεύγοντας να απαντήσω σε κάθε είδους προκλήσεις».