Η ελληνική κρίση και οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες θα αποτελέσουν το αντικείμενο δύο ξεχωριστών εκδηλώσεων αλληλεγγύης, οι οποίες πραγματοποιούνται  στις γαλλικές πόλεις Μιλούζ και Στρασβούργο για τις 7 και 8 Αυγούστου αντίστοιχα, με πρωτοβουλία της «Συλλογικότητας 68»

Ads

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 19:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην Auberge de la Jeunesse στη Μιλούζ με θέμα: «Χαλαρώστε τη μέγκενη των κεφαλαίων». Στη συζήτηση θα μιλήσει ο Πολ Κλάιζερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Θα υπάρξει ανάλυση πάνω στο ζήτημα της Ελλάδας αλλά και των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Εξάλλου, το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 11:00 τοι πρωί στο Στρασβούργο ο δρ. Κλάιζερ και η «Συλλογικότητα για τη στήριξη του ελληνικού λαού» θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό με κεντρικό θέμα «Η Ευρώπη, η λύση ή το πρόβλημα;».

Μήνυμα της Συλλογικότητας 68 για τη στήριξη του ελληνικού λαού:

Ads

«Η συμφωνία της 13ης Ιουλίου μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και της Ελλάδας δε λύνει με κανένα τρόπο την κατάσταση. Αντ ‘αυτού, νέες δοκιμασίες περιμένουν τον ελληνικό λαό, χωρίς μια βιώσιμη λύση που να βασίζεται στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον την πρώτη είδηση στις εφημερίδες, η Συλλογικότητα 68 συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης του πληθυσμού της περιοχής μας για τα αίτια της κρίσης και τις προοπτικές για μια άλλη λύση εκτός από τη λιτότητα (βλ https://lalterpresse.info/?p=920)

Δύο πρωτοβουλίες προγραμματίζονται με θέμα:

«Χαλαρώστε τη μέγκενη των κεφαλαίων»

Την Παρασκευή, 7 Αυγούστου, στις εφτάμιση το απόγευμα στο Auberge de la Jeunesse στη Μιλούζ
Βραδιά συζήτησης με τον με τον Πολ Κλάιζερ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου,
Ανάλυση και προοπτικές από έναν ερευνητή, ειδικό στο ζήτημα της Ελλάδας και των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

και

«Η Ευρώπη, η λύση ή το πρόβλημα;»

Το Σάββατο, 8 Αυγούστου στις έντεκα το πρωί, στο Στρασβούργο (δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η τοποθεσία, συνέντευξη τύπου με τον Πολ Κλάιζερ και τη Συλλογικότητα για τη στήριξη του ελληνικού λαού

Άλλες πρωτοβουλίες σχεδιάζονται επίσης τον Σεπτέμβριο, μεταξύ άλλων, μια διαδήλωση έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο με στόχο να συναντήσουμε τους ευρωβουλευτές και να τους ρωτήσουμε σχετικά με την εξουσία της Ολομέλειας επί των αποφάσεων της Επιτροπής.

Mιλούζ, 29 Ιουλίου 2015»