Ανησυχία και φόβος διακατέχει τους Έλληνες για 2016 όσον αφορά την οικονομική κρίση, την ίδια στιγμή που κορυφώνεται η ανασφάλεια τους για το μέλλον των παιδιών τους.

Ads

Όπως προκύπτει από το «Βαρόμετρο Ανησυχιών και Φόβου 2016» της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview, σε μία κλίμακα από το 1 έως το 10 ο μέσος όρος φόβου και ανησυχίας για το 2016 είναι 7,3.

Ο δείκτης ανησυχίας για την συνεχιζόμενη ύφεση διαμορφώνεται στο 8,3, ενώ η ανησυχία των ερωτηθέντων για το μέλλον των παιδιών τους διαμορφώνεται στο 8,2.

Ο φόβος που οι Έλληνες αισθάνονται για το προσφυγικό αγγίζει το 7,7 της κλίμακας φόβου.

Ads

Ψηλά στη λίστα των ανησυχιών των Ελλήνων για τη νέα χρονιά, είναι και ο φόβος για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους, ή της επιχείρησής τους, με 7,3, αλλά και  το ενδεχόμενο μίας πιθανής πολιτικής αλλαγής που θα οδηγήσει στην εξουσία «εξτρεμιστικά στοιχεία», όπου ο βαθμός φόβου διαμορφώνεται στο 7.

Στις χαμηλότερες θέσεις της κλίμακας του Βαρόμετρου Ανησυχιών και Φόβου 2016 βρίσκεται η αγωνία για την υγεία τους με 6,2 και για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια στην περιοχή τους με 5,8.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2015 σε δείγμα 500 ατόμων από όλη τη χώρα.