FIFA και UEFA με κοινή επιστολή τους προς τις ελληνικές αρχές ζητάει τη συνέχιση του Κυπέλλου Ελλάδας εντός δύο εβδομάδων. Σε αντίθετη περίπτωση οι δύο συνομοσπονδίες απειλούν με κυρώσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ads

Το θέμα παραπέμφθηκε στις δύο ομοσπονδίες, την παγκόσμια (FIFA) και την ευρωπαϊκή (UEFA), από την ΕΠΟ, η οποία αναζητά συμμάχους ενάντια στην απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού να διακόψει το Κύπελλο Ελλάδας μετά τα επεισόδια στον ημιτελικό ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εκτελεστική επιτροπή της FIFA, υπό την προεδρία του Τζάνι Ινφαντίνο, θα σταλεί άμεσα επιστολή προς τις ελληνικές αρχές με την οποία θα δίδεται προθεσμία δύο εβδομάδων για να συνεχιστεί κανονικά το Κύπελλο Ελλάδας. FIFA και UEFA, που συνυπογράφουν το κείμενο, χαρακτηρίζουν «υπερβολική» την απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΠΟ έχει προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο θα εκδικάσει την υπόθεση στις 29 Μαρτίου.

Ads

Μετά την παρέμβαση των FIFA και UEFA μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση του υφυπουργού. Πάντως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος και του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της FIFA αναφέρει: «Να στείλει επιστολή στις ελληνικές Αρχές που θα συνυπογράφεται από την FIFA και την UEFA και θα ζητά την ανατροπή της απόφασης διακοπής του Κυπέλλου εντός δύο εβδομάδων αφού αυτή κρίνεται υπερβολική. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, το αρμόδιο τμήμα της FIFA θα εξετάσει το ενδεχόμενο κυρώσεων.»