Με ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποιεί ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναλαμβάνει την έρευνα για την «επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων» στην οποία αναφέρθηκαν με ανάρτηση τους στο διαδίκτυο άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Ads

Σχετικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες (18 Δεκεμβρίου 2017) σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, ανακοινώνεται ότι η προανάκριση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Από τις αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκε αμέσως ο ΕΦΕΤ και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να μην προμηθευτούν συγκεκριμένα προϊόντα

Υπενθυμίζεται ότι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου απειλούν ότι θα πραγματοποιήσουν σαμποτάζ σε συσκευασμένα τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ads

Σύμφωνα με ανάρτηση της ομάδας «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές» στο indymedia, έχουν δηλητηριάσει με υδροχλωρικό οξύ γνωστά προϊόντα, αναρτώντας και σχετικές φωτογραφίες, τα οποία και θα επανατοποθετήσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τις 20 ως τις 24 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες απειλές είχαν πραγματοποιηθεί τόσο πέρυσι όσο και το 2015, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, οδηγώντας εταιρίες σε ανάκληση προϊόντων τους από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.