Ομόφωνα αποφάσισε, την Τρίτη, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής να απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών και σε όλες τις εμπλεκόμενες ελεγκτικές αρχές, ζητώντας να τις διαβιβάζονται από εδώ και πέρα άμεσα και αμελλητί, όλα τα στοιχεία που θα έχουν στη διάθεση τους μόλις διαπιστώνουν, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργούν, ότι αφορούν πολιτικά πρόσωπα και εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της.

Ads

Να σταλούν όλα τα στοιχεία που αφορούν τους τρεις βουλευτές οι οποίοι ελέγχονται φορολογικά: τον Βασίλη Κικίλια (ΝΔ), τη Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), τον Βασίλη Καπερνάρο (ΑΝΕΛ) και της συζύγου του, καθώς και τη σύζυγο του Νίκου Σηφουνάκη (ΠΑΣΟΚ, ζήτησε με επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χ. Θεοχάρη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Καλαντζής, όπως έγινε γνωστό.

Μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής σημείωσαν ότι μόλις έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία για τους τρεις βουλευτές και τις δύο συζύγους βουλευτών, θα ελέγξουν αν τα εμβάσματα με τις καταθέσεις τους είχαν δηλωθεί το ίδιο διάστημα στα «πόθεν έσχες» τους.

Επίσης, στην επιτροπή επισημάνθηκε η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στους ελέγχους οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο από την Επιτροπή Μεγάλου Πλουτισμού, με αποτέλεσμα να εκτίθενται άτομα που ίσως δεν θα έπρεπε.

Ads

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής της Βουλής για το «Πόθεν Έσχες», είχε ζητήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής Γ. Καλαντζή.