Επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Καζαντζάκη στη Θεσσαλονίκη κοντά στα δικαστήρια σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από μια ομάδα περίπου 35 – 40 ατόμων.

Ads

 
Πληροφορίες από τοπικές ιστοσελίδες και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Στα γραφεία του νεοναζιστικού κόμματος προκλήθηκαν υλικές ζημιές κυρίως στην είσοδο, ενώ σύμφωνα με ορισμένες πηγές σημειώθηκαν και μικροσυμπλοκές με χρυσαυγίτες που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στα γραφεία. Το Alterthess.gr αναφέρει πως η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές περίπου 40 ατόμων, στους οποίους αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες φθορές.

Η “Θύρα 4”, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών του ΠΑΟΚ, αργά το βράδυ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί σε “συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους 45 συλληφθέντες συνοπαδούς μας” την Πέμπτη στις 11 το πρωί έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. 

Διαβάστε επίσης: Οπαδοί ΠΑΟΚ: Κρετινισμός και η αποθέωση της βλακείας της Χρυσής Αυγής

Ads

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα είχε ξεσπάσει «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και της Χρυσής Αυγής ύστερα από φωτογραφία του ποδοσφαιριστή της ομάδας Έργκους Κάτσε στην οποία εμφανιζόταν με μπλούζα του UÇK.