Επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς φέρεται να δέχθηκε στο Eurogroup  της Ρίγας ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ads

Σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλείται τρεις πηγές, ευρωπαίοι υπουργοί καταλόγισαν στον Γιάνη Βαρουφάκη άρνηση να παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποδεσμευθεί η χρηματοδότηση προς την Αθήνα. Δήλωσαν, δε, κατά το ίδιο δημοσίευμα, πως «ο χειρισμός των διαπραγματεύσεων από τον κ. Βαρουφάκη ήταν ανεύθυνος και τον κατηγόρησαν ότι χάνει χρόνο, ότι είναι τυχοδιώκτης και ερασιτέχνης».

Για το επεισόδιο ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο επικεφαλής του  Eurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δεν διέψευσε τις πληροφορίες.

«Για να είμαι ειλικρινής», απάντησε χαρακτηριστικά, «ήταν μια πολύ κριτική συζήτηση», ενώ με έμφαση επανέλαβε την λέξη «κριτική» τρεις φορές. Ο κ. Ντάισελμπλουμ, μάλιστα, τόνισε πως όταν δόθηκε η τετράμηνη παράταση τον Φεβρουάριο είχε ζητηθεί από την Ελλάδα να κάνει «σημαντική προοδο» έως τον Απρίλιο.

Ads

«Σήμερα», πρόσθεσε, «ελπίζαμε να ακούσουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα και μια συμφωνία, έτσι ώστε να πάρουμε μια απόφαση… Είμαστε όμως ακόμη μακριά από κάτι τέτοιο».