Την ευκαιρία να εγγράψουν τα παιδιά τους σε δημόσιο παιδικό σταθμό όσοι δεν κατάφεραν τον Ιούνιο, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού, θα έχουν τις επόμενες μέρες χιλιάδες γονείς, καθώς αποφασίστηκε η αναδιανομή συνολικά 10.000 vouchers.

Ads

Πρόκειται για vouchers που δεν χρησιμοποιήθηκαν τον Ιούνιο και κατόπιν εντολής του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, θα αναδιανεμηθούν.

Έτσι, οι ωφελούμενοι γονείς, που ενώ είχαν όλα τα δικαιολογητικά, δεν έλαβαν voucher τον Ιούνιο, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την συμμετοχή στην αναδιανομή έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) η αναδιανομή θα γίνει με βάση αυστηρά τη μοριοδότηση που έλαβαν όλοι τον Ιούνιο, με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν εξασφαλίσει θέση σε παιδικό σταθμό δημόσιο ή ιδιωτικό.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τις εκτιμήσεις της ΕΕΤΑΑ όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδιανομής, ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων παιδιών μπορεί να προσεγγίσει τις 100.000, ενώ έχουν ήδη καλυφθεί όλοι οι αιτούντες, που ήταν κάτω από το όριο της φτώχιας, καθώς και το 95% των ΑμΕΑ.

Επίσης, φέτος σημειώθηκε ρεκόρ αιτήσεων, με αύξηση 12,5%. Συγκεκριμένα υπεβλήθησαν 117.000 αιτήσεις έναντι 106.000 το 2016, που αντιστοιχούν σε 150.000 παιδιά έναντι 132.600 πέρσι.