Στη Βουλή στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον, καθώς συζητούνται για πρώτη φορά ζητήματα, όπως η αναστολή χρηματοδότησης ενός κόμματος, η άρση της ασυλίας βουλευτών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και σειρά ακόμα νομοθετικών πρωτοβουλιών που παίρνουν σειρά δεδομένων των ραγδαίων εξελίξεων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Την ίδια ώρα η οργάνωση απειλεί τους προστατευόμενους μάρτυρες ενώ τα μέλη της εγκαταλείπουν τα στέκια τους. Πληροφορίες θέλουν το ΣΔΟΕ να ετοιμάζει έφοδο στα γραφεία του νεοναζιστικού κόμματος.

Ads

 
Το απόγευμα εισάγεται, προς συζήτηση και διατύπωση γνώμης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα για την πράξη της ένταξης σε εγκλητική οργάνωση και της διευθύνσεως αυτής. Την ίδια ώρα, άρση ασυλίας ζητείται και για τον Ηλία Κασιδιάρη για επεισόδια στο Ηράκλειο, τον Ηλία Παναγιώταρο για επεισόδιο έξω από το Χυτήριο (σ.σ. οι δύο τους αφέθησαν προσφάτως ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους από τις αρχές) και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, που κατηγορείται για παράνομη εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού.
 

Ενώπιον του ανακριτή για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή ο Ρουπακιάς

 
Εξελίξεις και σε επίπεδο ερευνών για τη Χρυσή Αυγή. Στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Σημαντική περίπτωση θεωρείται και ο Γιάννης Άγγος που την Πέμπτη αναμένεται να υποβάλλει αίτηση για άρση της προσωρινής του κράτησης (βρίσκεται στις φυλακές Ναυπλίου).
 
Σύμφωνα με το Βήμα στο κείμενο της αίτησης που θα υποβάλλει «ανοίγει το στόμα του» και καίει τους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς. Φωτίζει τον ρόλο του συλληφθέντος συνοδηγού του οχήματος Ι. Καζαντζόγλου, ο οποίος θα απολογηθεί τη Δευτέρα, αναλύει τον ρόλο του καθενός και του «πυρηνάρχη» στην οργάνωση, αλλά κυρίως περιγράφει με λεπτομέρειες πώς έγινε εκείνο το βράδυ η κινητοποίηση στην καφετέρια «Κοράλι», που κατέληξε στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
 
Φέρεται σύμφωνα με την ίδια πηγή να λέει: «Έγινε κινητοποίηση για να υπάρξει σύγκρουση… Όχι όμως για να καταλήξει όλο αυτό σε δολοφονία». Το Βήμα υποστηρίζει ότι ο Άγγος θα επιρρίψει στο Ρουπακιά την εκ προθέσεως δολοφονία και το κίνητρο αλλά θα αναφερθεί με λεπτομέρειες στα τάγματα εφόδου.
 
Απειλούν τους προστατευόμενους μάρτυρες
 
Απειλές κατά όσων μελών της επιθυμούν να καταθέσουν στην έρευνα που διεξάγεται ενώπιον της Δικαιοσύνης εκτοξεύει η Χρυσή Αυγή. Σε χθεσινή της ανάρτηση στον ιστοτοπό της η οργάνωση στέλνει ένα διπλό μήνυμα. Από τη μια, ότι τα ονόματα θα γίνουν γνωστά και από την άλλη ότι σε αυτό θα βοηθήσει και η αστυνομία.
 
«To θέμα είναι κατά πόσον θα σταθούν στο δικαστήριο αυτά που θα καταθέσουν. Για να σοβαρευτούμε: Όλων των «προστατευόμενων μαρτύρων» τα στοιχεία είναι σε γνώση των αντιδίκων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όπως έχει φανεί από τις δηλώσεις και τον κατονομασμό τους. Οπότε αυτά τα περί προστατευόμενων μαρτύρων είναι μάλλον προς εντυπωσιασμό. Και πού ξέρουν οι δικαστικοί ότι οι αστυνομικοί που τους φυλάνε δεν έχουν ψηφίσει Λαϊκό Σύνδεσμο; Ξέρουν τι ψήφισε ο κάθε αστυνομικός μέσα στην κάλπη; Θέλουμε να πούμε ότι εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα. Δεν αρκεί να θέλουν τα κανάλια ένα κόμμα ως «εγκληματική οργάνωση» (το κατηγορητήριο είναι απλά κατηγορητήριο, δεν είναι ετυμηγορία)» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
 
Εγκαταλείπονται τα χρυσαυγίτικα στέκια
 
Μισοτιμής ξεπουλάει το στοκ του το κατάστημα στρατιωτικών ειδών ρουχισμού και αξεσουάρ «Φάλαγγα», το οποίο ανήκει στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο. Μετά τις αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της οργάνωσης το μαγαζί που είχε μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης των οπαδών της έχει ερημώσει, σύμφωνα με το Έθνος.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα τεράστιο πανό που γράφει «Bazaar όλα -50%» και καλύπτει ολόκληρη την είσοδο αποδεικνύει ότι οι πρώην πελάτες έχουν γυρίσει την πλάτη στην οργάνωση και ότι πλέον είναι ελάχιστοι αυτοί που θέλουν να στιγματιστούν ως μέλη της Χρυσής Αυγής μπαίνοντας στο μαγαζί.
 

Ads