Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Ads

Ο Ρουπακιάς, που είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κλήθηκε από τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, από όλο το υλικό που συνέλεξαν οι ανακριτές της υπόθεσης, φαίνεται ενεργή συμμετοχή του Ρουπακιά στην δομή της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αξιολογούνται καταθέσεις που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος έχει εμπλακεί και σε άλλες «επιχειρήσεις της Χρυσής Αυγής».


 
Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, ζήτησε και πήρε από την ανακρίτρια Πειραιά ο 32χρονος χρυσαυγίτης, ο οποίος συνελήφθη για άμεση συνέργεια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρόκειται για τον συνοδηγό του που έφυγε χτυπώντας έναν αστυνομικό και αφήνοντας πίσω το κινητό του.
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης εξετάζουν με προσοχή δεκάδες αιτήματα προσώπων από όλη την Ελλάδα που ζητούν να καταθέσουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες, για τα έργα και τις ημέρες της Χρυσής Αυγής.