Στους διεκδικητές της υποπαραχώρησης του λιμένα “Φίλιππος Β” στη Νέα Καρβάλη Καβάλας βρίσκεται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μέσω εταιρείας συμφερόντων του που συνδέεται με το εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Ads

Ειδικότερα, πρόκειται για την PFIC LTD  με έδρα την Κύπρο, και υποκατάστημα στην Ελλάδα, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή σύνθετων λιπασμάτων και χημικών.

Πρόκειται για άλλη μια από τις παρένθετες εταιρείες που έχουν εμφανιστεί ως ιδιοκτήτριες του εργοστασίου της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων ΑΕΒΕ που πέρασε το 2009  στον όμιλο του κ. Λαυρεντιάδη

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι μεταξύ των κατηγορούμενων για την υπόθεση με τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank σε εταιρείες που αμέσως ή εμμέσως σχετίζονταν με τον ίδιο, την περίοδο που είχε τον έλεγχο της τράπεζας. Με βάση μάλιστα της εισαγγελική πρόταση ο βασικός κατηγορούμενος Λ. Λαυρεντιάδης και οι 26 συγκατηγορούμενοί του, πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι για βαρύτατα αδικήματα, που κατά περίπτωση αφορούν απάτη, συνέργεια στην απάτη, απιστία για τραπεζικά στελέχη, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Σημειώνεται ότι για την υπόθεση της Proton Bank, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε προφυλακιστέος τον Δεκέμβριο του 2012 και παρέμεινε στην φυλακή μέχρι την συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 18 μηνών προσωρινής κράτησης.

Ads