Επί δύο ώρες συζητούσαν αργά το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη, στον απόηχο των εκτεταμένων αντιδράσεων που υπήρξαν εντός του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επιλογή της Έλενας Παναρίτη για τη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ads

Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός είπε στον υπουργό Οικονομικών ότι σέβεται την επιλογή του, ωστόσο, υπό το βάρος των επικρίσεων και των αντιδράσεων, τον κάλεσε να ξανασκεφτεί την απόφασή του. Από την πλευρά του, ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαίνεται να εξέφρασε στον Αλ. Τσίπρα τη δυσαρέσκειά του για τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που ο ίδιος δέχεται αλλά και για τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνοντας λόγο για επικείμενη παραίτησή του.

Εν τέλει, η συζήτηση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου, δίχως να κάνει δηλώσεις. Σε κάθε περίπτωση, δεν αποκλείεται το βάρος της εξέλιξης να μετατεθεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στην ίδια την κ. Παναρίτη. Ενδεικτικά, σύμφωνα πληροφορίες, δεν αποκλείεται η κ. Παναρίτη να αποστείλει εντός της ημέρας επιστολή, με την οποία θα αρνείται το διορισμό της στο ΔΝΤ.

Διαβάστε σχετικά:

Ωστόσο, η χθεσινή ημέρα σημαδεύτηκε από τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικών στελεχών για την υπόθεση Παναρίτη, με 42 από αυτούς να υπογράφουν κείμενο, με το οποίο ζητούσαν από τον πρωθυπουργό να αναιρέσει το διορισμό της στο ΔΝΤ.

Παράλληλα, δεν έλειψαν και τα μήνυματα μέσω Twitter. Από τη μια πλευρά, ο Γ. Βαρουφάκης διέψευδε κατηγορηματικά τα περί παραίτησής του, ενώ από την άλλη η Ελ. Παναρίτη διέψευδε ότι είχε προβεί νωρίτερα σε δηλώσεις προς τον ιστότοπο usay.gr, όπου φερόταν να είχε δηλώσει: «Εάν αυτοί δεν με θέλουν μια, εγώ δεν τους θέλω δέκα».