Ads

Παρασκηνιακές πιέσεις στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ασκεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr, ώστε να τον πείσει να μη συμμετάσχει σε επιστημονικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα την Εκκλησία, την Αριστερά και την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

 
Το συνέδριο με τίτλο «Εκκλησία και Αριστερά» θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ με πρωτοβουλία του τμήματος Θεολογίας και υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.
 
Κύκλοι της Εκκλησίας αναφέρουν πως οι πιέσεις από την κυβέρνηση ασκούνται υπό τον φόβο πως η παρουσία του αρχιεπίσκοπου στο συνέδριο θα ενίσχυε την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση, η οποία αντίθετα επιθυμεί να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με φαινόμενα βίας.
 
Οι πιέσεις σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν ενταθεί την τελευταία εβδομάδα, παράλληλα με την επικοινωνιακή επίθεση της κυβέρνησης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.  
 
Σημειώνεται πως στο συνέδριο θα συμμετάσχουν και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, η οποία θα χαιρετίσει στην έναρξη της εκδήλωσης. 

Ads