Ένταση επικράτησε, έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου διαδηλωτές οι οποίοι αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο και τους εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Σημειώνεται πως στο Ειρηνοδικείο δεν διεξάγονται πλειστηριασμοί καθώς οι συμβολαιογράφοι έχουν κηρύξει αποχή έως τις αρχές Ιανουαρίου

Ads

Οι διαδηλωτές, ανάμεσά τους και μέλη της ΛΑΕ, που αντιτίθεται στους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας έκοψαν τις λαμαρίνες που είναι τοποθετημένες έξω από το κτίριο με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών. Έξω από το ειρηνοδικείο διαδήλωσαν το απόγευμα της τετάρτης και μέλη του ΠΑΜΕ. 

Διαβάστε επίσης: Μέτρα για πλειστηριασμούς και ασφάλεια συμβολαιογράφων με αυτεπάγγελτη δίωξη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών, πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα και στο Αγρίνιο. Στην Πάτρα, η συγκέντρωση έγινε έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης, καθώς και έξω από το κτίριο που στεγάζεται ο σύλλογος των συμβολαιογράφων. Στο Αγρίνιο, η συγκέντρωση έγινε έξω από τα δικαστήρια και ολοκληρώθηκε ειρηνικά, ενώ όπως ανέφεραν οι συγκεντρωμένοι, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
 

image

Ads

image

image