Επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς, ένας εκ των τριών νεαρών που ύψωσε την ελληνική σημαία στην βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος σχετικά με το περιστατικό αυτό είπε την Τετάρτη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής: 

«Ο όρκος που δίνουν οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες είναι να φυλάττουν τις σημαίες και αυτό πράττει ο ελληνικός στρατός και οι Έλληνες πολίτες. Όμως εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου θα πρέπει να την υπερασπιστεί. Να το ξέρετε ότι θα σας καλέσουμε να την υπερασπιστείτε. Και θα σας δώσουμε και δυο G3 να την υπερασπιστείτε. Βεβαίως και σε κάθε ελληνικό νησί μπορούμε να βάλουμε μια σημαία. Όμως η σημαία είναι σύμβολο και η προβολή σημαίας είναι ισχυρή πράξη επιβολής εθνικής κυριαρχίας. Όταν λοιπόν την τοποθετεί κάποιος κάπου, πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος ή με ενημερωμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις θα την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι τέλους». 

image

Ads

Ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς θέλοντας να απαντήσει στον υπουργό ανάρτησε στο facebook το παρακάτω σχόλιο: 

Ο Πάνος Καμμένος από την πλευρά του, απάντησε μέσω ενός tweet και συγκεκριμένα αναρτώντας τον όρκο του Έλληνα στρατιώτη: